Planul anti-coronavirus de pe Aeroportul Otopeni. Ce trebuie să facă pasagerii sosiți din China

Data actualizării: Data publicării:
foto

Pe Aeroportul „Henri Condă” din Otopeni au fost luate măsuri speciale pentru combaterea răspândirii infecției cu noul coronavirus. Planul de măsuri a fost conceput cu Ministerul Sănătății, Direcția pentru Sănătate Publică și Inspectoratul General al Poliției de Frontieră.

„Acest plan de măsuri include distribuirea de materiale informative, completarea, de către pasagerii care vin din China, a unor chestionare, modul de tratare a acestor pasageri de către echipele medicale, precum și o serie de alte măsuri specifice, printre acestea numărându-se dezinfectarea, la interval de 4 ore, a fluxurilor de pasageri”, potrivit unui comunicat transmis de autoritățile aeroportuare.

Citește și: Un român din Italia, suspect de coronavirus. Cum a ajuns în contact cu cei doi chinezi infectați

Suplimentar, pe fluxurile de sosiri internaționale au fost amplasate și puse la dispoziția pasagerilor dispensere de gel dezinfectant pentru mâini, numărul acestora urmând să fie crescut în zilele următoare, se precizează în același comunicat.

Organizația Mondială a Sănătății a declarat, joi, că epidemia de coronavirus este urgență publică internațională. Oficialii chinezi spun că 171 de oamenii au murit din cauza virusului misterios.

OMS a declarat că infecția cu coronavirus reprezintă o urgență medicală globală pentru că riscul infectării a depășit China, locul unde virusul a apărut luna trecută.

Organizația avertizează toate statele membre ale Națiunilor Unite că trebuie să trateze această epidemie cu seriozitate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri