Un român din Italia, suspect de coronavirus. Cum a ajuns în contact cu cei doi chinezi infectați

Sergiu Balaban Data actualizării: Data publicării:
Man wearing mask against smog air pollution
Foto: GettyImages

Un român din Italia, în vârstă de 42 de ani, este suspect de coronavirus. Acesta lucrează la un hotel în care au stat cei doi turiști chinezi bolnavi de coronavirus, relatează Corriere della Sera.

Românul, identificat drept Marian C., a fost plasat în carantină și apoi dus la spital „Lazzaro Spallanzani” din Roma, pentru a fi testat.

Anunțul vine la scurt timp după ce autoritățile italiene au anunțat primele două cazuri de coronavirus confirmate în această țară. Bolnavii sunt doi turiști chinezi din Wuhan, soț și soție, aflați de zece zile în Italia. 

Bărbatul a mers la spitalul din Tivoli, localitate aflată la 30 de kilometri de Roma, cu simptome de gripă. El le-a spus medicilor că a intrat în hotelul Palatino din Roma, unde erau cei doi turiști chinezi.

În aceste condiții, a fost plasat în carantină și transportat la spitalul Spallanzani având în vedere că spitalul din Tivoli nu dispune de aparatura necesară pentru a efectua controalele şi măsurile prevăzute de protocol.

Ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, directorul Spitalului Spallanzani, Giuseppe Ippolito, a asigurat că cele două cazuri confirmate „au fost izolate” şi că „persoanele infectate vor fi identificate, neexistând riscuri pentru populaţie”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri