Ce scrie presa internațională despre cel de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale din România

Data actualizării: Data publicării:
Inquam Photos / Bogdan Danescu
Inquam Photos / Bogdan Danescu

Principalele agenţii de presă şi publicaţii internaţionale relatează duminică despre cel de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale din România și despre cei doi candidați pentru funcția de președinte.

„Românii sunt așteptați la urne duminică pentru al doilea tur al alegerilor prezidențiale. Rezultatul probabil este realegerea actualului președinte, Klaus Iohannis, care a promis să repornească reformele în domeniul justiției, încetinite de Guvernele social-democrate succesive. Cu toate că nu au fost realizate sondaje de opinie în ultima perioadă, Klaus Iohannis pare favorit să o învingă cu o majoritate confortabilă pe Viorica Dăncilă, fost premier PSD al țării”, notează agenția de presă Reuters, citată de Mediafax.

„Actualul președinte al României, Klaus Iohannis, pare că va fi reales în urma celui de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale de duminică, ceea ce ar confirma traiectoria pro-europeană a acestei țări est-europene. La 30 de ani de la căderea comunismului, fostul profesor de fizică Iohannis, de centru-dreapta, candidează împotriva liderului PSD și fost premier, Viorica Dăncilă”, titrează France 24.

„Președintele pro-european al României, Klaus Iohannis, pare că va fi reales în cadrul turului secund al alegerilor prezidențiale din 24 noiembrie, scrutin care opune un fost profesor și un candidat de stânga care a ocupat funcția de premier până luna trecută, când frustrarea în creștere față de corupție și alte probleme au dus la căderea Guvernului său”, scriu jurnaliștii de la Radio Europa Liberă.

„Analiștii susțin că supraviețuirea lui Dăncilă în funcția de lider al PSD este în joc duminică. Cele 22 de procente pe care le-a obținut în primul tur sunt la jumătate față de procentele obținute de PSD la alegerile parlamentare din 2016”, notează și RFI, care evidențiază importanța voturilor din diaspora.

„Românii votează în cadrul celui de-al doilea tur al prezidențialelor, președintele în funcție, Klaus Iohannis, sperând să obțină un al doilea mandat. Iohannis o înfruntă duminică pe Viorica Dăncilă, liderul Partidului Social Democrat și fost premier al țării”, scrie și Associated Press.

Editor web: A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri