Dan Barna îşi depune candidatura cu un atac la Klaus Iohannis: Dacă era un gospodar mai atent poate nu luam foc de atâtea ori

Data actualizării: Data publicării:
barna ciolos cutii semnaturi - ganea - 20190920104009_OGN_4535-01

Dan Barna și-a depus, vineri, la Biroul Electoral Central, candidatura pentru alegerile prezidențiale. Alianța a strâns aproape 400.000 de semnături. Liderul USR a susținut că România are nevoie de o schimbare şi a lansat un atac la adresa preşedintelui Klaus Iohannis: „Dacă era un gospodar mai atent şi diligent poate nu ajungeam să luăm foc de atâtea ori în aceşti ani”.

„România are nevoie de un preşedinte full-time, prezent în fiecare zi în viata cetăţii, un mandat de cinci ani e un mandat lung. România are nevoie să înceapă să se dezvolte. Ce propun eu e energia, ambiţia de a merge mai departe, de a nu rămâne în acelaşi joc de gleznă.

Voi fi în turul doi cu siguranţă şi voi fi preşedintele României.

Sunt foarte optimist că românii vor alege cu înţelepciune ce tip de Românie vor să avem. Aceste alegeri sunt despre a rămâne în aceeaşi incertitudine sau de a da şansa unei generaţii de a face acest pas în politică.

USR – PLUS a adus mii de oameni în politică, ceea ce nu s-ar fi întâmplat fără noi.

Vechea clasă politică şi actuala structură Iohannis PNL ne spun constant că mai bine nu se poate, eu le spun că se poate mai bine, azi, şi România merită asta.

Iohannis a fost un pompier pentru momentele când casa a luat foc şi se prăbuşea. Dacă era un gospodar mai atent şi diligent poate nu ajungeam să luăm foc de atâtea ori în aceşti ani”, a declarat Dan Barna.

El a spus că va participa la orice dezbatere la care vor participa contra candidaţii săi, indiferent despre cine va fi vorba.

„Depunem astăzi aproape 400.000 de semnături. România are nevoie de o schimbare. Primul pas au fost europarlamentarele, urmează prezidențialele, parlamentarele și localele. Timp de 30 de ani ne-am obișnuit să acceptăm puțin de la clasă politică. Românii pot și merită să fie fericiți aici în România. În acest moment nu mai putem să ne învârtim în jurul cozii așa cum ne-am obișnuit în 30 de ani. Este nevoie de alegeri anticipate”, a spus Dan Barna, înainte de a intra în sediul BEC.

Liderul USR a afirmat că România are nevoie de o schimbare, pentru a nu ajunge în situația de a mai pierde un milion de români în următorii cinci ani.

„O întreb pe doamnă Dăncilă unde este acea creștere economică despre care vorbește încontinuu pentru că românii nu o simt? Unde se risipeşte bunăstarea de care vorbeşte? În realitate nu ne mai putem baza pe vechea clasă politică. Timp de 30 de ani s-au consumat oportunităţile şi şansele. Eu fac parte dintr-o generație care vrea, poate și va face reformarea României.

În care țară din lume pe creștere economică populația pleacă din țară? Nicăieri.

Avem o guvernare care nu mai are niciun pic de încredere, iar schimbarea trebuie să o facem astăzi, acum, nu peste 5 ani, 10 ani. Nu ne permitem să pierdem încă un milion de oameni în următorii cinci ani”, a adăugat Barna.

Dacian Cioloş: Astăzi începem să pregătim proiectul de guvernare

Și Dacian Cioloș, propus pentru funcția de premier dacă alianța USR-PLUS va câștiga alegerile prezidențiale, a afirmat că proiectul formațiunii este de a schimba România în bine.

„Suntem încă o data în față dumneavoastră cu ajutorul susținătorilor și a celor care cred în proiectul nostru, în faptul că putem schimbă România în bine. Avem aici semnăturile care o să îl ducă pe Dan Barnă spre Cotroceni. Astăzi depunem semnăturile și vom continuă în același mod, să mergem să vorbim cu oamenii pe stradă și să găsim soluțiile împreună. Noi vrem să arătăm românilor că suntem gata să conducem și să guvernăm România. Acest proiect îl are pe Dan Barna în frunte, dar vedeți toată echipă în spate. Astăzi începem să pregătim proiectul de guvernare”, a adăugat Cioloș.

Dan Barna a venit la Biroul Electoral Central însoțit de Dacian Cioloș și mai mulți membri ai alianței USR-PLUS, printre care Vlad Voiculescu, Cristian Ghinea și Cristina Prună.

Prezidențiabilul a fost așteptat, totodată, și de susținători.

Termenul limită de depunere a candidaturilor la Biroul Electoral Central este duminică, 22 septembrie, ora 24:00.

Pe 12 octombrie este startul oficial al campaniei electorale.

Primul tur al alegerilor prezidențiale are loc pe 10 noiembrie, iar al doilea tur pe 24 noiembrie. Conform unei hotărâri de Guvern, românii din străinătate vor putea vota la primul tur al alegerilor prezidenţiale între 8 şi 10 noiembrie, iar la al doilea tur între 22 şi 24 noiembrie.

Redactare G. Marina

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri