Liviu Pleşoianu nu mai candidează şi acuză că "anonimi binevoitori" au încercat să îl compromită cu liste cu semnături xeroxate

Data actualizării: Data publicării:
Congres PSD plesoianu inquam ganea 1
FOTO: INQUAM PHOTOS - Octav Ganea

Deputatul PSD, Liviu Pleșoianu, care dorea să candideze independent la pezidențiale anunță că nu a reușit să strângă numărul necesar de semnături pentru a candida la prezidențiale. El susţine că în ultimele ore i-au venit liste de semnături trase la xerox din partea unor oameni care ar fi vrut să-l compromită.

În cursul nopţii, Liviu Pleşoianu a transmis un mesaj pe Facebook în care scrie că s-a uitat pe toate listele de semnături. El spune că, deşi în ultimele zile, după o mobilizare „fantastică” a ajuns la 220.000 de semnături, a constatat, după verificări, că liste întregi erau xeroxate.

Citiţi şi:

REPORTAJ: Tragedia războinicului Pleșoianu în ultima zi de strângere de semnături pentru Cotroceni. Pe scut sau sub scut?

„Știți care e cel mai grav lucru atunci când depui niște liste cu semnături? Să fie xeroxate... Știți de ce? Simplu... În cazul unei liste normale, cel care semnează jos își asumă responsabilitatea penală în cazul în care semnăturile nu sunt autentice. În schimb, în cazul unor liste xeroxate, responsabilitatea îi revine celui care le depune... Și e firesc să fie așa! Mai ales atunci când nu vorbim despre câteva zeci, ci despre câteva zeci de mii...”, a scris Pleşoianu, care le-a transmis un mesaj celor despre care spune că au vrut să îl compromită: „m-aţi enervat rău de tot, încât nu numai că nu o să tac, dar o să fiu de 100 de ori mai vocal de aici înainte!”.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Liviu Pleșoianu anunțase că va candida la alegerile prezidențiale independent.

Termenul limită de depunere a candidaturilor la Biroul Electoral Central este duminică, 22 septembrie, ora 24:00.

Pe 12 octombrie este startul oficial al campaniei electorale.

Primul tur al alegerilor prezidențiale are loc pe 10 noiembrie, iar al doilea tur pe 24 noiembrie. Conform unei hotărâri de Guvern, românii din străinătate vor putea vota la primul tur al alegerilor prezidenţiale între 8 şi 10 noiembrie, iar la al doilea tur între 22 şi 24 noiembrie.

Redactare G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri