Sari la conținut

Băsescu: Aştept să văd cum a influenţat Ghiță prezidenţialele din 2009

Fostul preşedinte Traian Băsescu spune că aşteaptă cu nerăbdare să vadă cum a influenţat Sebastian Ghiţă rezultatul alegerilor prezidenţiale din 2009. Șeful PMP crede că scrutinul a fost fraudat, dar nu în favoarea sa.

traian basescu, cadru apropiat

Am o nedumerire teribilă. Înţeleg că şi Sebastian Ghiţă a avut un rol foarte important în alegerile din 2009. Eu pot fi de acord şi cu rolul foarte important al Codruţei Kovesi şi cu rolul foarte important al lui Maior şi cu rolul extraordinar de important al lui Coldea şi cu rolul lui Onţanu şi cu rolul lui Dîncu. Cu toate rolurile pot fi de acord. Ce nu pricep eu, oamenii aştia au schimbat rezultatul alegerilor cumva, au măsluit procese verbale, au dat ordine să fie inversat rezultatul?”, a spus Traian Băsescu la un post de televiziune, potrivit News.ro.

Senatorul PMP a adăugat că nu poate fi de acord cu faptul că întâlnirea dintre Codruţa Kovesi, George Maior, Florian Coldea şi Gabriel Oprea din seara turului doi al alegerilor prezidenţiale din 2009 ar fi putut că genereze schimbarea rezultatului scrutinului.

Această întâlnire ar fi putut să genereze schimbarea rezultatului alegerilor, cu asta nu mai sunt de acord. Cu atât mai mult cu cât ştim foarte bine că la orice test s-a făcut, s-a făcut testul numărării rezultatelor nule, cel care a fost furat am fost eu. Cum puteau influenţa rezultatul alegerilor aceşti oameni când într-o secţie de votare era un singur reprezentant al meu şi toţi ceilalţi reprezentanţi făceau parte din partide ostile mie, deci UDMR, PC, PNL, PSD. Erau într-o coaliţie anti-Băsescu”, a completat fostul preşedinte.

În încheiere, liderul PMP a subliniat faptul că alegerile prezidenţiale din 2009 au fost fraudate, dar nu în favoarea sa.

Aştept cu nerăbdare să văd cum a influenţat Ghiţă rezultatul alegerilor. Vreau să clarific faptul că nu puteau fi fraudate în favoarea mea alegerile. Eu am afirmat r,ezultatul alegerilor a fost fraudat în defavoarea mea, diferenţa de Mircea Geoană a fost, în mod real, mult mai mare (...). Eu am obligaţia să îmi apăr legitimitatea mandatului”, a conchis Traian Băsescu.