Călin Popescu-Tăriceanu: Nu înţeleg de ce Parlamentul trebuie să stea acasă

Data publicării:
Preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu
Preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu. Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a pledat pentru reluarea imediată şi „peste tot” a activităţii şi a declarat că nu înţelege de ce senatorii şi deputaţii trebuie să stea acasă, în loc să-şi reia activitatea normală, în Parlament, informează Agerpres.

„Nu înţeleg ce se întâmplă, de ce este oprită administraţia, ministere întregi. Am vorbit cu colegii de la Parlament, cu preşedintele Camerei Deputaţilor, cu vicepreşedintele Senatului, să reluăm activitatea la Parlament. Nu înţeleg de ce Parlamentul trebuie să stea acasă. Toţi funcţionarii, toţi parlamentarii, haideţi să venim la treabă, că nu asta este o problemă. Cu nişte minime măsuri de siguranţă putem să reluăm activitatea. Şi cred că ar fi şi un exemplu bun pentru întreaga ţară”, a afirmat Tăriceanu.

Potrivit lui Tăriceanu, activităţile trebuie reluate „peste tot”, iar pentru cei suspecţi de infectare trebuie păstrată izolarea la domiciliu.

„Nu ştiu cum o să ne revenim dacă nu se reiau rapid activităţile. Activităţile trebuie reluate - întreprinderile mici şi mijlocii. Trag un semnal de alarmă legat de pericolul grav care ne paşte de a plonja într-o recesiune fără precedent din care nu ştim cum o să ne revenim dacă nu se reiau rapid activităţile. Starea de urgenţă nu presupune că blocăm totul şi stăm paralizaţi”, a adăugat Tăriceanu.

Editor web: M.L.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri