Călin Popescu Tăriceanu pune condiții pentru susținerea unui nou Guvern: Fără Orban premier

Data actualizării: Data publicării:
2017_06_19_GC_Tariceanu_7343
Foto; Inquam Photos

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, susține că partidul său nu va vota un guvern care ar urma să fie condus de președintele PNL, Ludovic Orban. De asemenea, Tăriceanu a declarat că ar susține un guvern minoritar PSD în anumite condiții.

Călin Popescu Tăriceanu a declarat, joi, la Mediafax, că Viorica Dăncilă are soluţia de a veni în Parlament cu o variantă de Guvern, varianta de a-şi da demisia sau de a forma un Guvern minoritar, pe care ALDE l-ar putea susţine, dar în anumite condiţii.

Altă soluţie nu are decât să vină în Parlament, ideal ar fi să vină cu un Guvern restructurat sau să vină cu Guvernul ăsta. Cu şestul nu merge. La moţiunea de cenzură stai în bancă şi cei din Opoziţie votaţi. Ba da, art. 85 alineatul 3. Acolo spune aşa că în cazul schimbării compoziţiei sau structurii guvernului, preşedintele numeşte şi revocă pe baza aprobării Parlamentului, solicitată de premier. Deci doamna Dăncilă trebuie să vină în faţa Parlamentului cu o formulă de guvern, acolo trebuie să vină ai tăi la vot. Majoritate simplă", a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

Preşedintele ALDE a mai precizat că o altă variantă este ca Viorica Dăncilă să-şi dea demisia de la conducerea Executivului.

Întrebat dacă ALDE ar susţine un Guvern minoritar, Călin Popescu Tăriceanu a precizat: "Nu orice Guvern, nu cu oricine. Să vină cu un program. Să vedem. Nu pot să spun aşa – de la început vă sprijinim necondiţionat. Dacă vine cu propunerea Orban premier, electoratul nostru probabil nu o să fie de acord, colegii mei şi eu nu am fi de acord să îi dăm votul".

Editor: Robert Kiss

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri