Ciucă, despre bâlbâiala informațiilor despre dronă: Uneori tehnica nu ne ajută să vedem tot, e nevoie ca omul să meargă la fața locului

Data actualizării: Data publicării:
nicolae ciuca
FOTO: captură video Digi24

Nicolae Ciucă, președinte al PNL și fost ministru al Apărării, a declarat vineri, referitor la incidentul de securitate de la granița cu Ucraina în urma dronei prăbușite că trebuie să li se dea încredere oamenilor că sunt în siguranță. Referitor la comunicarea oficială pe această temă, el a spus că "de multe ori tehnica și tehnologie nu ajută să vedem absolut tot, și că e nevoie ca omul să meargă la fața locului".

Nicolae Ciucă a evitat să comenteze incidentul în absența detaliilor tehnice, dar a declarat că "sunt evenimente care se pot întâmpla".

"Neavând date tehnice și fiind vorba de un eveniment atât de relevant cel puțin în plan al emoției care se poate transmite, în ceea ce privește mesajul față de siguranța cetățenilor care locuiesc acolo, dați-mi voie să nu-mi dau cu părerea. Nu știu ce s-a întâmplat, cum s-a întâmplat, nu vreau să speculez.

E clar că nu trebuie să se întâmple lucrurile de o asemenea manieră, e nevoie însă dar să conștientizăm că ne aflăm într-o situație deosebit de complexă din punct de vedere al securității și există posibilitatea ca din greșeală astfel de echipamente, cum a fost acesta - nu a fost un echipament exploziv, am înțeles din tot ce s-a întâmplat acolo că nu există urme ale unei explozii - a fost aparat de supraveghere asupra căruia s-a pierdut controlul și s-a prăbușit pe teritoriul României. Astfel de chestiuni se pot întâmpla.

Până nu avem o certitudine față de ce se poate afla la fața locului și, iată, că de multe ori tehnica și tehnologia nu ne ajută să vedem absolut totul, e nevoie ca omul să meargă și să verifice la fața locului și să confirme sau să infirme o informație.

Teritoriul României, oamenii sunt în siguranță, trebuie să dăm încredere oamenilor că sunt în siguranță. Trebuie să avem instituțiile statului care să ia măsuri și să întărească încrederea oamenilor că sunt în siguranță", a declarat Ciucă.

Întrebat dacă se impune o demisie sau o evaluare a ministrului Apărării, după comunicarea deficitară a informațiilor privind drona prăbușită, Ciucă a răspuns: "Nefiind într-o asmenea postură, dați-mi voie să nu comentez o astfel de decizie. Fiecare dintre noi trebuie să evalueze și să ia propria decizie".

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri