Ciucă le cere senatorilor "mobilizare exemplară": Fără circ și fără gesturi la limita bunului simț

Data actualizării: Data publicării:
ID226003_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Nicolae Ciucă și Diana Șoșoacă. FOTO: Inquam Photos

Preşedintele Senatului, liderul PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat luni seară că accesul României la fondurile europene depinde de îndeplinirea jaloanelor, spunând că "nu ne permitem să pierdem acești bani". El a făcut apel la senatori ca mobilizarea pentru dezbaterea şi votarea obiectivelor legislative din PNRR să fie exemplară şi le-a cerut "o atitudine echilibrată şi un comportament serios, fără circ", reiterând că prioritatea actualei sesiuni rămâne atingerea jaloanelor în anumite domenii.

”Priorităţile legislative ale noii sesiuni parlamentare care a început astăzi sunt, în mod categoric, măsurile fiscale necesare echilibrării bugetare şi jaloanele din PNRR care vizează reformarea sistemului general de pensii, a pensiilor de serviciu şi o nouă lege a salarizării din sectorul public. De îndeplinirea acestor jaloane depinde accesul României la fondurile europene din PNRR”, a scris, luni seară, pe Facebook, preşedintele senatului.

Nicolae Ciucă afirmă că nu ne permitem să pierdem aceşti bani.

”De aceea, le cer colegilor senatori ca mobilizarea pentru dezbaterea şi votarea obiectivelor legislative din PNRR să fie una exemplară”, a mai transmis preşedintele Senatului, citat de news.ro.

Șeful Senatului își propune ca în această sesiune legile să fie mai simple şi mai clare.

”Şi în această sesiune de toamnă, voi continua să lucrez la eliminarea suprapunerilor din acte normative şi la reducerea birocraţiei. Ca preşedinte al Senatului, îmi asum să contribui la reclădirea încrederii cetăţenilor în instituţia parlamentară. Pentru acest obiectiv sunt necesare o atitudine echilibrată şi un comportament serios, fără circ şi fără gesturi la limita bunului simţ”, a mai transmis Nicolae Ciucă.

El mai spune că ”Parlamentul nu trebuie să fie scena demagogiei, nici a scandalului politic, ci a muncii pentru cetăţeni şi a profesionalismului”.

”Invit toate grupurile parlamentare la decenţă şi la activitate eficientă. Traversăm un context economic şi social complicat, în care se impune ca atât puterea, cât şi opoziţia, să dea dovadă de responsabilitate. Urez tuturor colegilor putere de muncă şi gândul bun, pentru a servi cum se cuvine interesele românilor şi ale României. Doamne ajută”, a mai adăugat preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă.

Editor : Andreea Smerea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri