Crin Antonescu, iritat de reporterul Digi24: „Sunteți foarte intransigent!”

Data publicării:
06032013 20stanisoara 20tomita-53258

Crin Antonescu a avut din nou o ieșire ușor nervoasă la adresa presei, în conferința de presă susținută alături de Mihai Stănișoară în care a anunțat aderarea fostului lider PDL la PNL. Ziariștii au vrut să afle cum explică Mihai Stănișoară gestul său, în condițiile în care, în trecut, a avut o serie de declarații acide la adresa USL și a lui Crin Antonescu. Exasperat de întrebările pe aceeași temă, Crin Antonescu a încercat să vină în ajutorul fostului prim-vicepreședinte PDL și a trecut la contraofensivă aducând în discuție numele președintelui Traian Băsescu și al pactului pe care l-a semnat cu premierul Victor Ponta după ce „a căutat sticla pe jos”.

Iată cum a decurs dialogul cu presa:

Jurnalistă (adresându-se lui Mihai Stănișoară): Tot într-o postare pe blog, 28 octombrie 2012, vorbeați de conducerea dictatorială și păguboasă a dlui Antonescu. Cum v-a convins dl. Antonescu, în cinci luni, că nu este vorba despre o conducere nici dictatorială, nici păguboasă?

Crin Antonescu: Păi am renunțat la foarte multă putere la Congres. Domnișoara Caliu (Cristina Caliu, de la B1 TV - n.r.), văd că dvs. nu ratați – și e și normal – nicio conferință de presă la Cotroceni...

Jurnalistă: Nici la dvs...

C. Antonescu: Nici la mine. La mine, e și normal....La Cotroceni aveți – și aveți tot dreptul – această voluptate de a aduce tot timpul declarații cumva contradictorii. Oare nu-l întrebați dvs. odată pe dl. Băsescu, când mergeți acolo, cum e cu înghițitul porcului, cum e cu nenumirea unui prim-ministru, cum e să-l numești, cum e să semnezi pacte...Sau puteți să-l întrebați pe dl. Ponta: cum căuta dl. Băsescu sticla pe jos și cum e dup-aia să semnezi pacte. Încă o dată vă spun...(este momentul în care reporterul Digi24 obiectează că nu e relevant răspunsul la întrebare)...Îmi permiteți să vorbesc și eu, totuși?...Da' ce?

Reporter Digi24: Nu înţelegem ce relevanţă are...

C. Antonescu: Păi când termin, mă întrebaţi ce relevanţă are, dacă n-ați înțeles...(face o pauză, apoi se adresează reporterului Digi24:) Sunteți extrem de intransigent!

Reporter Digi24: Nu, Doamne ferește!

C. Antonescu (vizibil deranjat): Sper să nu deveniți chiar și agresiv! (continuă, adresându-se ziariștilor:) Așadar, din acest punct de vedere, declarații de felul acesta între oameni politici există foarte multe. Dl Stănișoară cred că v-a răspuns și a continua la nesfârșit cu asta cred că e irelevant. Dar, puteți să o faceți!

Jurnalistă: Dle Antonescu, de ce nu-l întrebați dvs pe dl Băsescu, sunteți al doilea om din stat, cel puțin teoretic ar trebui să aveți o relație instituțională....Este o conferință de presă pe care ați organizat-o pentru ca jurnaliștii să vină și să le transmiteți mesaje, iar ei să vă pună întrebări. Prin urmare, dle Stănișoară, cum v-a convins dl Antonescu în ultimele cinci luni că nu este vorba despre o conducere dictatorială și păguboasă în PNL?”

(Crin Antonescu are diverse grimase și își reține cu greu un zâmbet în timp ce Mihai Stănișoară răspunde.)

Urmăriți dialogul în materialul video atașat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri