Crin Antonescu: Pentru această formulă de majoritate am primit votul. Orice altceva ar fi un joc politicianist

Data publicării:
CRIN ANTONESCU PRESEDINTELE PNL - MEDIAFAX-19

Actualizare 13.00. Crin Antonescu a susținut un discurs la acest eveniment. „În această guvernare suntem angajați, pentru această formulă de majoritate am primit votul, orice altceva ar fi un joc politicianist și o pierdere a terenului câștigat. Nu există dreaptă politică în România în afara PNL. Noi suntem confruntați de ani buni cu un atac propagandistic și politicianist extrem de dur, care construiește din PDL sau partide apropiate președintelui o dreaptă de impostură”, a spus el.

„Nu cred că PNL, fie în opoziție sau acum la putere, a încetat să servească valorile libertății, bătălia cu regimul Băsescu a început din această cauză, nu pentru vreo divergență legată de vreo taxă, de pensii și salarii, ci din conflictul fundamental legat de rolul și realitatea libertății, justiției, drepturilor. Când Băsescu a atacat statul de drept și a amenințat libertăți fundamentale, atunci s-a intrat în conflict cu PNL. Dreapta a însemnat un rol special al elitelor, PNL a apărat mereu o valoare fundamentală a dreptei ce recunoaște rolul individului. PNL e un partid de dreapta pentru că încearcă să genereze lideri, nu doar șefi. PNL nu a fost niciodată populist, demagogic”, a subliniat Crin Antonescu. 

__________________________________

Aceste evenimente, organizate în paralel, ilustrează o competiție de imagine în cadrul USL, între PSD și PNL. Chiar în timp ce social democrații s-au reunit pentru ședințe importante cu liderii din teritoriu, liberalii și-au programat două conferințe de alegeri, pentru două filiale. Ieri s-a întâmplat la Teleorman. În timp ce social-democrații se întruneau în ședințe și dădeau mesaje deloc prietenoase la adresa liderului PNL Crin Antonescu, acesta a mers la Teleorman și le-a răspuns tranșant.

Astăzi, în timp ce se desfășoară Consiliul Național al PSD, la Romexpo sunt așteptați, la această conferință pentru alegeri la o filială de sector, nu mai puțin de 1.200 de invitați. De asemenea, vor participa președintele PNL Crin Antonescu, toți liderii partidului, inclusiv miniștrii liberali.

Așa cum s-a întâmplat și ieri, sunt lansate mesaje deloc prietenoase se ambele părți. Social-democrații încep să pună o presiune din ce în ce mai mare pe Victor Ponta să candideze la președinție, ceea ce l-a deranjat pe Crin Antonescu. Acesta a ținut să le transmită social-democraților că dorește să fie în continuare candidatul USL și să mențină această alianță, dar nu cu orice preț.

Fiecare dintre cei doi lideri PSD și PNL încep să trasmită mesaje pentru electorat și încep să simtă presiunea din interiorul partidelor de a merge singuri în cursa pentru președinție.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri