Dacian Cioloș îi cere lui Iohannis consultări cu toate partidele care au membri în Parlamentul European pentru desemnarea unui comisar

Data actualizării: Data publicării:
dacian ciolos klaus iohannis FB
Foto: Facebook

Președintele grupului Renew din Parlamentul European, Dacian Cioloș, îi cere președintelui Klaus Iohannis consultări cu toate partidele care au membri în Parlamentul European în vederea desemnării unui nou comisar din partea României, după respingerea Rovanei Plumb în Comisia JURI. De asemenea, Cioloș îi solicită premierului Viorica Dăncilă să renunțe la susținerea Rovanei Plumb.

„Guvernul PSD și-a pierdut legitimitatea pentru a mai propune un nume de viitor comisar. În aceste condiții, președintele României trebuie să se implice de urgență pentru a scoate România din acest impas evident. Are datoria să convoace toate partidele care au obținut mandate în Parlamentul European și să găsească, împreună, o persoană capabilă să ocupe funcția de comisar european pentru Transporturi. Doar convocarea doamnei Dăncilă nu va rezolva o situație pe care aceasta a gestionat-o împotriva intereselor țării”, transmite Dacian Cioloș.

Acesta îi cere premierului Vioricăi Dăncilă să renunțe la propunerea Rovanei Plumb.

„Dacă ține la prestigiul României, așa cum declară, premierul Dăncilă trebuie să renunțe de îndată la "susținerea necondiționată" a Rovanei Plumb pentru funcția de comisar european. (...) Recomandarea comisiei juridice a Parlamentului European a fost de la început clară: candidata Guvernului României nu îndeplinește condițiile minime necesare de integritate pentru a ocupa această responsabilitate. Nicio tranzacție reală sau fictivă pe care o anunță doamna Plumb în ultimul ceas nu mai convinge pe nimeni”

Cioloș aduce critici Guvernului pentru propunerea făcută și pentru faptul că în loc să se discute prioritățiile viitorului comisar, discuția este despre împrumuturile Rovanei Plumb.

„În loc să discutăm despre cum vede un candidat din România viitorul infrastructurii de transport europene și care va fi locul României în acest angrenaj, discutăm despre împrumuturile și apartamentele doamnei Plumb”.

Președintele Klaus Iohannis a invitat-o pe Viorica Dăncilă la consultări pentru a desemna un candidat la funcția de comisar european din partea României, fiind „o problemă urgentă și de importanță deosebită pentru statul român”. Țara noastră a primit în acest mandat portofoliul transporturilor. Discuțiile ar urma să aibă loc pe 2 octombrie, dacă premierul acceptă invitația.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Editor: Robert Kiss

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri