Dan Barna, fericit că se merge spre anticipate: România are nevoie de un Parlament care să nu o împiedice

Data actualizării: Data publicării:
dan barna strange semnaturi
Foto: InquamPhotos/Raul Stef

Președintele USR, Dan Barna, a salutat anunțul președintelui Klaus Iohannis și al premierului Ludovic Orban prin care au decis să declanșeze procedurile pentru organizarea de alegeri anticipate. „Cu cât mai repede, cu atât mai bine”, a adăugat el.

Avem nevoie de un parlament reformist”, a scris Barna, vineri, pe pagina de Facebook, adăugând că „încă de la mijlocul anului trecut am spus că în actuala configurație parlamentară o majoritate reformistă este imposibil de construit”.

„De aceea, alegerile anticipate sunt singura soluție care poate conduce la crearea unei astfel de majorități care să reflecte dorința românilor de a ieși rapid din ambiguitatea actuală. Salut, în acest context, faptul că președintele și premierul s-au pus de acord pe acest subiect și au o opinie comună cu a noastră”, a mai spus președintele USR.

El a precizat că „România are urgent nevoie de un parlament care să contribuie la buna guvernare nu să o împiedice. Cu cât mai repede, cu atât mai bine”.

Klaus Iohannis și Ludovic Orban au discutat, vineri, aproximativ o oră și au anunțat ulterior că au decis împreună să declanșeze procedurile pentru organizarea de alegeri anticipate. Premierul a precizat că a fost desemnat un grup de lucru care se va ocupa de negocieri cu partidele pentru a întruni sprijin pentru procedura de declanașare a alagerilor anticipate. 

Orban a completat că singura soluție este să se organizeze alegeri anticipate cât mai aproape de alegerile locale, care ar trebui să aibă loc în luna mai. Întrebat dacă va demisiona pentru a începe procedura pentru declanșarea anticipatelor, Ludovic Orban a refuzat să răspundă. 

Redactor: George Costiță

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri