Dăncilă, despre dosarul Kovesi: Îmi doresc ca justiţia să-şi facă datoria, să fie independentă

Data publicării:
viorica dancila

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, vineri, întrebată despre situaţia fostei şefe a DNA, Laura Codruţa Kovesi, că nu este treaba primului-ministru să comenteze o problemă legată de justiţie, spunând că îşi doreşte totuşi ca justiţia să îşi facă datoria şi să fie independentă. Dăncilă a mai spus că nominalizarea pentru procurorul european nu are legătură cu preşedinţia rotativă a Consiliului Uniunii Europene, precizând că: "în faţa legii trebuie ca toţi să fim egali şi toţi trebuie să răspundem în faţa legii în mod asemănător", scrie News.ro.

Întrebată despre candidatura Laurei Codruţa Kovesi la funcţia de procuror european, în contextul în care s-a pus problema urmăririi penale a acesteia, Dăncilă a spus: "Nu vreau să comentez acest aspect"

"Cred că nu este treaba primului-ministru ca să comenteze o problemă legată de justiţie. Atât îmi doresc, ca justiţia să-şi facă datoria, să fie independentă", a continuat ea.

De asemenea, întrebată dacă nu este normal să susţinem candidatura unui român pentru această funcţie, Dăncilă a replicat că această funcţie nu este legată de preşedinţia Consiliului Uniunii Europene.

"Noi nu avem pe masa de lucru a Consiliului Uniunii Europene nominalizarea pentru procurorul european. Acest lucru, după cum ştiţi, se discută în Parlament, în Comisia LIBE, deci nu are nicio legătură şi atâta timp cât nu se află pe masa preşedinţiei rotative eu nu vreau să fac niciun comentariu legat de acest aspect. Dar, în acelaşi timp, vreau să fac o singură precizare, că în faţa legii trebuie ca toţi să fim egali şi toţi trebuie să răspundem în faţa legii în mod asemănător", a spus Dăncilă.

Fosta şefă a DNA Laura Codruţa Kovesi a fost audiată, vineri, la Secţia privind infracţiunile în justiţie în urma plângerii depuse de Sebastian Ghiţă, ea având calitatea de suspect într-un dosar în care acuzaţiile sunt de abuz în serviciu, luare de mită şi mărturie mincinoasă. După audiere, ea a spus că a cerut recuzarea procurorului de caz şi a procurorului şef de secţie şi că nu a comis niciodată fapte penale.

Kovesi a spus că i s-a adus la cunoştinţă că are calitatea de suspect, respingând însă toate acuzaţiile.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri