Liviu Avram: „E absurd să-ți închipui că cineva dă lovituri de stat când clădirea Guvernului este goală, premierul e în concediu”

Data actualizării: Data publicării:
liviu avram

Liviu Avram, redactor-șef adjunct al Adevărul, a comentat la Digi24 primele declarații ale premierului Viorica Dăncilă după protestul de pe 10 august. Jurnalistul a spus că este absurd ca cineva să-și închipuie că demonstrațiile au reprezentat „un asalt împotriva unor instituţii ale statului”. 

Actualizare 16:00 - Liviu Avram a corectat o informație transmisă.

„Am fost în eroare, aveam o versiune intermediară a CPP, așa că am șters postarea privind filmările din ziua de 10 august. Am verificat ultima versiune a CPP și lucrurile nu stau așa cum scrisesem: pot fi folosite ca probe filmările din 10 august.

Iată ultima formă: „Înregistrările de pe camerele de supraveghere, precum şi cele realizate în locuri publice pot constitui mijloace de probă”, a scris Liviu Avram pe Facebook.


Ar trebui să înțelegem că Dăncilă - să nu o bănuim că ea și-a conceput discursul - a preluat de la partid și cu chiu, cu vai a reușit s-o citească. E absurd să-ți închipui că cineva dă lovituri de stat când clădirea Guvernului este goală, premierul este plecat în concediu și cum să dai o lovitură de stat? Este o simplă declarație politică de la partid

„Consider că o persoană sau o instituție poate să fie acuzată doar în baza unor probe concludente”, a declarat premierul Viorica Dăncilă joi, legat de cine se face vinovat de violențele de la protestul de pe 10 august. Jurnalistul a explicat că toate filmările efectuate de protestatari nu vor mai fi considerate probe în instanță, dacă intră în vigoare Codul Procedură Penală, decât în anumite condiții.

Dacă intră în vigoare Codul de Procedura Penală așa cum a fost adoptat de Parlament vă dau o veste proastă: Toate filmările făcute de cetățeni nu vor mai fi folosite în instanța decât de cei care au și depus plângeri penale. Și atunci putem estima cam ce se va întâmpla cu dosarul 10 august în condițiile noului cod de procedura penală”, a spus jurnalistul, la Digi24.

Legat de atacul social-democraților la adresa președintelui Iohannis, Liviu Avram a zis că era „inevitabil”. „Oamenii aștia și-au transferat conflictele pur politice în interinstituționale. Când au tăiat cu bună știință bani din bugetul Administrației Prezidențiale trebuie să se aștepte și la o oarecare formă de ripostă”, precizează Liviu Avram.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri