Decizie în USR PLUS. Cine vor fi miniștrii alianței în Guvernul Cîțu

Data actualizării: Data publicării:
Dacian Cioloș și Dan Barna, copreședinții USR PLUS.
Dacian Cioloș și Dan Barna. FOTO: INQUAM PHOTOS - George Călin

USR PLUS a decis marți seara ce miniștri vor trimite în Guvernul condus de Florin Cîțu. 

Miniștrii propuși de Alianța USR PLUS sunt: Dan Barna (Viceprim-ministru), Cătălin Drulă (Ministerul Transporturilor), Claudiu Năsui (Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului), Stelian Ion (Ministerul Justiției), Cristian Ghinea (Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene), Vlad Voiculescu (Ministerul Sănătății) și Ciprian Teleman (Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării), potrivit unui comunicat de presă. Șeful Cancelariei Prim-ministrului va fi Victor Giosan.

Dan Barna este copreședintele USR PLUS și deputat de Sibiu la al doilea mandat. În legislatura 2016-2020, Dan Barna a fost vicepreședinte al comisiei de politică externă și membru în comisia de afaceri europene din Camera Deputaților

Cătălin Drulă este deputat de Timiș la al doilea mandat. În legislatura 2016-2020 a fost membru în Comisia pentru transporturi şi infrastructură și președintele Comisiei pentru tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor.

Claudiu Năsui este deputat de București aflat la al doilea mandat. În primul mandat de deputat a fost membru în Comisia pentru buget, finanţe şi bănci și a promovat mai multe legi pentru debirocratizare.

Stelian Ion este deputat de Constanța la al doilea mandat. În legislatura 2016-2020 a fost membru al Comisiei juridice, de disciplină și imunități, dar și membru în Comisia specială în care s-au dezbătut legile justiției și codurile penale și a luptat împotriva modificărilor nocive propuse de PSD.

Cristian Ghinea, europarlamentar din 2019, este vice-președinte al Comisiei de Dezvoltare Regională (REGI), membru în Comisia de Control Bugetat și Comisia de Agricultură și Dezvoltare Rurală din Parlamentul European.

Vlad Voiculescu a fost ministrul Sănătății în Guvernul Cioloș între mai 2016 și ianuarie 2017, numele său fiind legat de proiecte precum mecanismul electronic de feedback al pacientului, platforma de raportare a lipsei medicamentelor, inițiative pentru depolitizarea managementului de spital și demararea pregătirii proiectelor spitalelor regionale.

Ciprian Teleman și-a început activitatea profesională ca cercetător științific la Institutul Geologic al României, unde a lucrat opt ani, urmând apoi o carieră în domeniul consultanței de management și al antreprenoriatului. În ultimii 15 ani a lucrat cu peste 400 de companii antreprenoriale românești sau multinaționale pentru creșterea nivelului de performanță a echipelor și implementarea unor sisteme moderne de definire și măsurare a performanței.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri