Dragnea, despre OUG privind revizuirea sentinţelor: Este o idee foarte bună

Data publicării:
liviu dragnea inquam ganea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Liderul PSD Liviu Dragnea a declarat, duminică seara, la un post de televiziune, că este ”o idee foarte bună” propunerea ministrului Justiţiei privind adoptarea unei ordonanţe de urgenţă pentru revizuirea sentinţelor şi că Tudorel Toader urmează să facă o analiză o analiză să vadă dacă o astfel de măsură îşi atinge scopul.

liviu dragnea inquam ganea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

”Am avut o discuţie cu dumnealui (ministrul Justiţiei - n.r.). Mie mi se pare o idee interesantă, nu e rea ideea. Trebuie să vadă şi să prezinte premierului, probabil şi coaliţiei, cât de aplicabilă poate fi o astfel de ordonanţă şi cât de eficientă ar fi, adică dacă îşi atinge scopul. Ideea e foarte bună (...) urmează în perioada următoare să o construiască şi să facă o analiză din punct de vedere al eficienţei”, a afirmat Liviu Dragnea, la Antena 3, scrie News.ro.

Liderul PSD a ţinut să precizeze că Tudorel Toader a dovedit până acum că este ”un om curajos, pregătit, care crede într-adevăr în justiţie” şi care ”încă are multe lucruri de spus”.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat, miercuri seară, la Antena 3, că va propune premierului adoptarea unei Ordonanţe de Urgenţă prin care persoanele care cred ca au fost condamnate în baza interceptărilor ilegale sau a protocoalelor cu SRI să poată cere revizuirea sentinţei. El a spus că o astfel de ordonanţă va fi dată "într-un timp scurt, imediat ce se termină concediile", iar prin aceasta îi va fi dată încredere românului că "justiţia se înfăptuieşte aşa cum cere Constituţia".

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri