Elena Udrea, despre coabitare: „Recunoașterea rezultatelor bune ale guvernării a fost o ironie”

Data publicării:
udrea elena mfax-52405

Deputatul PDL Elena Udrea și deputatul PSD Miron Mitrea au vorbit, la emisiunea „Jurnalul de seară” despre concordia dintre Traian Băsescu și Guvernul Ponta. În timp ce Elena Udrea este de părere că președintele laudă ironic realizările Executivului, Miron Mitrea susține că șeful statului joacă „singurul rol disponibil la această oră”

Elena Udrea: „Tot aud această interpretare, că președintele este într-o relație extraordinară cu Guvernul și cu domnul Ponta. Mie mi se pare că este într-o relație instituțională. Faptul că pentru prima dată se coabitează între președinte și premier face ca noi, cei care suntem obișnuiți numai cu războaie, să spunem "Ia uite cum Traian Băsescu, dintr-odată, se ține de mână cu Victor Ponta". Președintele este în situația în care îi place, nu-i place, lucrează cu un guvern USL, validat de populație. Ce poate face mai mult decât să lucreze constructiv, în interesul poporului? Practic, nu mai are un partid de susținut”.

Miron Mitrea: „Este simplu, Traian Băsescu recunoaște raportul de forțe. Nu l-a recunoscut până la la Convenția PDL, în care doamna Udrea, susținută de domnia sa, nu a reușit să ia conducerea partidului. Ce poate să mai facă? Să rămână pe poziția de Gică-Contra pe care a avut-o sau să accepte faptul că, până la urmă, coabitarea înseamnă ca fiecare să-și facă treaba. Președintele joacă un rol care sigur nu îi place, dar care, la această oră, este singurul disponibil. Pentru cetățeni nu este rău. În momentul în care, la suprafață cel puțin, lupta a încetat, e mult mai mult timp pentru politicienii din funcțiile executive să-și vadă de treaba lor și nu de lupta politică”

Elena Udrea este de părere că această coabitare nu are legătură cu rezultatul Convenției PDL și că laudele președintelui Traian Băsescu la adresa Guvernului Ponta au fost făcute în mod ironic.

„Recunoașterea rezultatelor bune ale guvernării a fost, evident, o ironie. Eu m-am uitat foarte bine la ce a spus președintele, am văzut chiar și în reluare. El spune "Avem un sold pozitiv la exporturi, pentru prima dată după 89 și mulți dintre dumneavoastră vă veți întreba de ce". Păi acolo erau miniștrii USL, cum să se întrebe aceștia de ce? Ar fi trebuit să știe. Deci faptul că Traian Băsescu le spunea celor de acolo că mulți dintre ei nu știu de ce este explicat cu ce spune mai departe și anume că lucrul acesta se datorează acumulărilor de până acum, adică activității guvernului anterior”, a spus deputatul PDL.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri