Firea își recunoaște înfrângerea în cursa pentru Capitală: Decizia Coaliției e una clară și nu mai avem timp să o disecăm

Data actualizării: Data publicării:
BUCURESTI - PARLAMENT - REUNIURE GRUPURI PARLAMENTARE PSD - 31 I
Liderul PSD București, Gabriela Firea a primit un loc eligibil pe lista comună cu PNL pentru alegerile europarlamentare. Foto: Inquam Photos/ Saul Pop

Liderul PSD București, Gabriela Firea, care a primit un loc eligibil pe lista comună cu PNL pentru alegerile europarlamentare în schimbul posibilității de a fi din nou primar al Bucureștiului, a transmis un mesaj după anunțul lansării campaniei comune pentru alegerile locale din Capitală. Ea va fi coordonatoare a campaniei locale din partea PSD alături de Sebastian Burduja, președintele PNL București. „Decizia Coaliției de guvernare este una clară și nu mai avem timp să o disecăm. Trebuie să recuperăm timpul pierdut pentru că avem un scop comun: salvarea Capitalei”, afirmă aceasta.

„«Ai învins? Continuă! Ai pierdut? Continuă!»

Oamenii pe primul loc, în orice funcție publică, aleasă sau numită - acesta este crezul meu politic. Am fost cu gândul doar la oameni ca primar general și senator. La fel ca în perioada în care eram profesor sau jurnalist. Așa voi fi în continuare!

Ultimele luni au fost apăsătoare, tulburi, extrem de încărcate emoțional. Fiecare politician este, mai presus de toate, om. Incertitudinea şi loviturile m-au marcat dar nu m-au descurajat. Rănile se deschid, se închid, chiar dacă rămân cicatricile. Am fost mereu motivată şi am găsit resurse interioare să merg mai departe cu fruntea sus. Susținerea familiei m-a întărit sufletește.

Susținerea oamenilor a fost excepțională în aceste luni, săptămâni, zile intense și vreau să le mulțumesc tuturor celor  care m-au oprit pe stradă pentru o îmbrățișare, o încurajare sau care mi-au transmis prin mesaje suportul.

Nu-i voi abandona vreodată pe bucureșteni. Pentru ei am luptat și am lucrat din 2016, ca primar general, din 2020 ca senator președintele al organizației PSD București. Atât eu, cât și colegii mei, vă suntem recunoscători pentru susținerea constantă.

Pentru cetățenii acestui oraș mă voi bate în continuare, în fruntea organizației social-democrate din Capitală și acolo unde echipa politică la nivel național va considera că pot pune la dispoziție puterea mea de muncă şi experiența acumulată în domeniul administrativ.

Decizia Coaliției de guvernare este una clară și nu mai avem timp să o disecăm. Trebuie să recuperăm timpul pierdut pentru că avem un scop comun: salvarea Capitalei.

Domnul Nicușor Dan a fost un experiment nereușit! Bucureștenii nu au trăit niciodată într-o situație atât de grea : mizerie, frig în case, poluare, blocarea șantierelor care ar mai fi putut fluidiza traficul, lipsa oricărei perspective de dezvoltare a orașului.

Proiectul meu pentru Bucureşti s-ar fi numit “Orașul dorit de oameni” şi ar fi cuprins prioritățile pe care mi le transmit zilnic bucureștenii şi pe care eram gata să le abordez împreună cu echipa social-democrată:

- transport public eficient;

- lupta reală cu poluarea;

- investiții masive în școli, spitale, teatre;

- finalizarea lucrărilor de mare infrastructură începute în primul mandat;

- noi șantiere deschise pentru consolidarea clădirilor cu risc seismic şi pentru supralărgirea unor artere greu-circulabile;

- Spitalul Metropolitan;

- reamenajarea tuturor parcurilor şi locurilor de joacă;

- locuințe sociale;

- Sala Polivalentă;

- siguranța cetățenilor;

- lupta cu fenomenul consumului de substanțe interzise, împreună cu MAI şi MEN.

Ideile şi propunerile noastre concrete pentru un oraș dezvoltat, curat, modernizat, aerisit, primitor, în care să-ți placă să trăiești sunt valabile şi pot fi puse în aplicare în continuare de cei care vor reprezenta PSD şi PNL în Primăria Capitalei şi Consiliul General.

Le urez succes candidaților noștri la Primăria Generală, primăriile de sector, CGMB şi consiliile locale şi îi asigur de tot suportul meu”, arată mesajul Gabrielei Firea pe Facebook.

Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă îl prezintă miercuri, la ora 12.00, pe candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu, într-o conferinţă de presă care va avea loc la Palatul Parlamentului, la care vor participa şi preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea, şi preşedintele PNL Bucureşti, Sebastian Burduja, coordonatorii campaniei pe Bucureşti, potrivit unui anunț al social-democraților.

Paul Stănescu, secretarul general al PSD, a anunţat că Gabriela Firea se va afla pe lista PSD-PNL la alegerile europarlamentare şi va coordona alături de Sebastian Burduja campania pe Bucureşti.

„Gabriela Firea va fi pe lista la europarlamentare, pe un loc eligibil. În seara asta, cel târziu mâine, se clarifică și lista comună privind candidații Coaliției la europarlamentare (...) Vor fi coordonatorii de campanie pe Bucureşti, din partea PSD doamna Gabriela Firea, din partea PSD, domnul Burduja”, a declarat la Parlament secretarul general al PSD, Paul Stănescu.

Editor : Alexandru Costea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri