Cătălin Cîrstoiu e candidatul PSD-PNL la Capitală. Firea: Bucureștenii să simtă că trecem peste orgolii. Voi munci chiar mai mult

Data actualizării: Data publicării:
cartsoiu vorbeste cu ciolacu, alaturi sta firea
Cătălin Cîrstoiu e candidatul PSD-PNL la Capitală. FOTO: INQUAM PHOTOS - Octav Ganea

Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă l-au prezentat miercuri pe candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu. Gabriela Firea şi Sebastian Burduja sunt coordonatorii campaniei pe Bucureşti. Prima care l-a prezentat pe Cîrstoiu a fost Gabriela Firea, care a subliniat că este momentul ca bucureștenii să simtă că se trece peste orgolii și a dat asigurări că va munci chiar mai mult în această campanie. Liderul PSD, Marcel Ciolacu a adăugat că nu s-a certat nici cu Firea, nici cu Burduja și că amândoi au fost de acord să se vină cu o echipă și un program administrativ.

ACUALIZARE 12.10 "Oamenii cei mai fericiți vin din țări și orașe care pun mare accent pe viața fiecărui om.

Interesul nostru comun, acesta a fost și al meu, nu este să ocupăm un scaun. Interesul a fost ca în București să nu ne mai fie rușine că e mizerie, că oamenii trăiesc în frig și că nu pot merge în parcuri decât în cele de sector, cele al Primăriei București fiind insalubre. În ultimii trei ani, în București s-a abandonat orice masterplan pe salubritate, poluare sau mobilitate urbană.

Voi munci chiar mai mult în această campanie. Bucureștenii să simtă că ne dăm mâna și că trecem peste pasiuni personale, să nu le numesc orgolii", a declarat Gabriela Firea.

"Pe noi puteti conta, pe PNL, pe echipa noastră, dincolo de orgolii și lupte contează ce rămâne în urmă. Timpul sandalului a trecut. Timpul incompetenței, al lentorii și al indolenței a trecut. Redăm Bucureștiul bucureștenilor. Să nu faceți micul Paris, să faceți marele București", a declarat la rândul lui, Sebastian Burduja.

Liderul PNL Nicolae Ciucă a declarat că activitatea politică în România e percepută de români ca fiind egoistă, iar această stare de fapt se poate schimba. 

"Chiar dacă azi de Ziua fericirii nu am adus fericire, cred că am adus normalitate, care e așteptată de toți românii. Mă întreba Ciolacu de cât timp suntem la guvernare. De doi ani și jumătate și a funcționat, de aceea la europarlamentare dăm dovadă de unitate și să creăm o listă puternică cu care să reprezentăm mai bine interesele românilor. Pe acest model am considerat că e oportun și necesar să venim cu un candidat comun, iar acesta e Cătălin Cîrstoiu. Nu am venit cu un om politic, pentru că am venit cu un om care nu a făcut în viață decât să slujească de dimineața până seara oamenii, într-o instituție în care oamenii au nevoie de ajutor când le e greu. Nu e interesat de afaceri și dezbaterile la televizor. E interesat să facă lucruri.

Are în subordine 3.500 de oameni, tratează anual o jumătate de milion de pacienți și ce e mai important, în fiecare zi gestionează situații de criză. Bucureștiul e în situații de criză, avem nevoie de un om care să gestioneze situații de criză. Tot ce a realizat în viață și ce înseamnă managementului unei instituții cum e Spitalul Universitar presupune abilități de a conduce o echipă, de a unifica resursele unei echipe.

Dincolo de calitățile doctorului Cîrstoiu și virtuțile echipei sale, discutăm de sprijinul de la două partide politice care vor asigura tot ce e necesar ca el să câștige Primrăia Capitalei nu pentru el, pentru Coaliție, ci pentru București și bucureșteni. Succes! Să ne vedem la Primăria Capitalei", a spus Ciucă.

La rândul lui, liderul social-democrat Marcel Ciolacu a declarat că primarul general trebuie să coordoneze o echipă și să fie un catalizator al oamenilor performanți din toate domeniile.

"M-am săturat să văd explicații de ce nu se poate. Când se apropie alegerile vin politicienii și încep să explice cum adversarii politici le-au tăiat aripile și ei aveau o viziune extraordinară. Sunt excepții întotdeauna și cum spuneau Firea și Burduja, cei trei primari de sector pe care nu i-am văzut plângându-se de ce nu pot face. Au spus că ar fi putut face mai mult. Vorbim de Capitala României, de un primar general care trebuie să coordoneze o echipa care trebuie să fie un manager și un om catalizator al oamenilor performanți din toate domeniile. Vorbim de un primar general care să fie căutat și să primească vizite ale altor primari europeni și mondiali. Nu am văzut acest lucru până acum.

După 32 de ani de la revoluție vedem în continuare cum se fac drumuri, cum nu avem căldură, cum vorbim de termoficare, cum vorbim de fiecare copac din pădure dar pierdem pesrpectiva. De când sunt premier nu m-a căutat niciodată primarul general. L-am întrebat pe Simonis dacă el a fost căutat, mi-a spus că nu. Ce poți construi? Dacă venea la mine categoric am fi căutat soluții. Asta moștenim, un București fără program și fără perspectivă. Primarul general se laudă cu lucrurile și proiectele lăsate de Firea. Sunt convins că Firea ar fi început mai rapid lucrurile, având experiență. Am văzut entuziasmul lui Burduja și știința de a împinge lucrurile mai departe. 

Doctorul Cîrstoiu nu a stat cu mâna întinsă la Guvern, a făcut proiecte europene și a dezvoltat Spitalul Universitar. Am căutat împăreună soluția cea mai bună. Nu m-am certat cu Firea, nici cu Burduja. Amândoi au fost de acord să venim cu o echipă și un program administrativ.

Nu vreau să-l văd pe domnul profesor după patru ani cum explică că nu s-a putut, că s-a certat cu primarii de sector. Sunt ferm convins că va veni și va prezenta cu echipa toate realizările și împreună cu primarii de sector. Asta cred că ne dorim cu toții și asta cred că este așteptarea românilor la adresa politicienilor după 30 de ani de așteptări", a declarat Ciolacu.

Cîrstoiu mărturisește că este supraviețuitor al cancerului: Am văzut că Bucureştiul are aceeaşi boală. Vom face împreună un oraş sănătos

"De ce am luat decizia să accept o asemenea provocare? Cu echipa mea, cam 4.000 de pacienți își găsesc anual o soluție medicală. Cam 130.000 de pacienți anual trec prin Spitalul Universitar La Facultatea de Medicină școlim anual o mie de tineri care vor fi medici

Având simț civic, am înțeles că sănătatea nu se rezumă la acele metode găsite în spital. Sănătatea merge dincolo de asta, e influențată de un aer curat, a unui transport public eficient, a unei infrastructuri eficiente, de un mediu cald și propice

Bucureștiul e un proiect unic în care primarul general își asumă decizia ascultând de cei care au soluții. Primăria are nevoie de o restructurare a serviciilor de sănătate Primarul general nu că nu ar fi important, nu trebuie să numere copaci, trebuie să se asigure că are instituții care fac astea. Trebuie să aibă o viziune, să statueze principiile de organizare, să poată reprezenta cu eleganță acest oraș

O mărturisire personală: poate că una din obligațiile mele a fost să asigur la Spitalul Universitar tratamentul unor boli grave precum cancer. Avem cel mai modern buncăr de radioterapie. Am văzut la acest oraș că are aceeași boală, care m-a obsedat. Aveți un supraviețuitor al acestei boli. E o mărturisire dureroasă. Împreună vom învinge un oraș bolnav și îl vom face un oraș sănătos", a declarat Cătălin Cîrstoiu.

Știrea inițială

„Premierul Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, şi Cătălin Cîrstoiu, candidatul comun al Coaliţiei PSD-PNL la alegerile pentru Primăria Capitalei, alături de preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea, şi preşedintele PNL Bucureşti, Sebastian Burduja, vor susţine o conferinţă de presă miercuri, ora 12.00, la Palatul Parlamentului, Sala „Nicolae Bălcescu”, se arată în anunţul PSD.

Medicul Cătălin Cîrstoiu a fost, marţi, la Palatul Victoria pentru a discuta cu liderii coaliţiei despre candidatura sa la Primăria Capitalei. Acesta nu se va înscrie în niciunul din cele două partide, urmând a fi susţinut ca independent în cursa electorală.

Firea și Burduja vor coordona campania pe Bucureşti

Paul Stănescu, secretarul general al PSD, a anunţat că Gabriela Firea se va afla pe lista PSD-PNL la alegerile europarlamentare şi va coordona alături de Sebastian Burduja campania pe Bucureşti. „Doamna Firea va fi pe lista la europarlamentare”, a confirmat el, pentru News.ro. 

„Vor fi coordonatorii de campanie pe Bucureşti, din partea PSD doamna Gabriela Firea, din partea PSD, domnul Burduja”, a mai spus secretarul general al PSD.

Paul Stănescu a declarat că în coaliţie se vor stabili marţi seară sau miercuri candidaţii pentru Sectoarele 1, 2 şi 5. „Nu am stabilit, discutăm, ce pot să vă spun e că vom avea candidaţi comuni şi liste comune la consiliul local şi Consiliul general”, a precizat acesta.

Surse Digi24 susțin că liberalii ar urma să dea candidatul pentru Primăria Sectorului 1, în timp ce PSD va veni cu candidaţii pentru sectoarele 2 şi 5, însă decizia nu este încă finală.

La Sectorul 1 deja şi-a început campania liderul PNL Sector 1, George Tuţă, însă a fost vehiculat şi numele liderului PNL Bucureşti, Sebastian Burduja. El a anunţat deja că nu doreşte o candidatură la sector, proiectul său fiind pentru Capitală.

La Sectorul 5 este vehiculat numele prefectului PSD Rareş Hopincă.

Stănescu: „Facem tot ce e posibil ca domnul Cîrstoiu să fie Primarul Capitalei”

Despre candidatul PSD-PNL la Primăria Generală, Cătălin Cîrstoiu, Stănescu a afirmat că este un medic recunoscut, manager de spital şi consideră că, susţinut de ambele partide, are prima şansă.

Citește și: Cine este Cătălin Cîrstoiu, medicul pe care mizează PNL și PSD pentru a câștiga Primăria Capitalei

Paul Stănescu a mai spus că joi PSD va convoca Consiliulul Naţional în care se vor valida o parte din candidaţii la locale şi lista la europarlamentare.

Întrebat dacă îl va bate Cîrstoiu pe Cristian Popescu Piedone şi pe Nicuşor Dan, Stănescu a afirmat că alianţa PSD şi PNL are prima şansă. „E o competiţie, vom vedea, dar noi sperăm şi facem tot ce e posibil ca domnul Cîrstoiu să fie Primarul Capitalei”, a subliniat el.

Despre notorietatea medicului Cătălin Cîrstoiu, secretarul general al PSD a afirmat că acesta are notorietate dar vor lucra pentru a veni cu un proiect pentru Bucureşti.

Firea își recunoaște înfrângerea

„Decizia Coaliției de guvernare este una clară și nu mai avem timp să o disecăm”, a scris Gabriela Firea într-o postare pe Facebook. Ea afirmă că „trebuie să recuperăm timpul pierdut pentru că avem un scop comun: salvarea Capitalei”, deoarece Nicuşor Dan „a fost un experiment nereuşit”.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

„Nu-i voi abandona vreodată pe bucureşteni. Pentru ei am luptat şi am lucrat din 2016, ca primar general, din 2020 ca senator preşedintele al organizaţiei PSD Bucureşti. Atât eu, cât şi colegii mei, vă suntem recunoscători pentru susţinerea constantă. Pentru cetăţenii acestui oraş mă voi bate în continuare, în fruntea organizaţiei social-democrate din Capitală şi acolo unde echipa politică la nivel naţional va considera că pot pune la dispoziţie puterea mea de muncă şi experienţa acumulată în domeniul administrativ. Decizia coaliţiei de guvernare este una clară şi nu mai avem timp să o disecăm. Trebuie să recuperăm timpul pierdut pentru că avem un scop comun: salvarea Capitalei. Domnul Nicuşor Dan a fost un experiment nereuşit! Bucureştenii nu au trăit niciodată într-o situaţie atât de grea : mizerie, frig în case, poluare, blocarea şantierelor care ar mai fi putut fluidiza traficul, lipsa oricărei perspective de dezvoltare a oraşului”, a scris Firea.

În ce privește proiectul său pentru Bucureşti, „Oraşul dorit de oameni”, „pentru un oraş dezvoltat, curat, modernizat, aerisit, primitor, în care să-ţi placă să trăieşti”, Firea spune că poate fi pus în aplicare în continuare de cei care vor reprezenta PSD şi PNL în Primăria Capitalei şi Consiliul General”.

„Ideile şi propunerile noastre concrete pentru un oraş dezvoltat, curat, modernizat, aerisit, primitor, în care să-ţi placă să trăieşti sunt valabile şi pot fi puse în aplicare în continuare de cei care vor reprezenta PSD şi PNL în Primăria Capitalei şi Consiliul General. Le urez succes candidaţilor noştri la Primăria Generală, primăriile de sector, CGMB şi consiliile locale şi îi asigur de tot suportul meu”, a conchis Gabriela Firea.

Editor : C.L.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri