GAFĂ. Viorica Dăncilă a inclus Iranul și Pakistanul în UE

Data actualizării: Data publicării:
gafa viorica dancila interviu

Gafă a europarlamentarului Viorica Dancilă, propusă de PSD pentru funcţia de premier. Într-un interviu în care vorbeşte despre drepturile femeilor, în 2017, Viorica Dancilă spunea că Iran şi Pakistan sunt state membre ale Uniunii Europene. 

 

„(...) Bineînțeles că nu încercăm să intervenim în problemele interne ale unui stat membru cum este Iranul sau Pakistanul, dar cred că este nevoie de discuții cu cei care sunt factori de decizie ca drepturile femeii să devină o realitate”, spunea Viorica Dăncilă, europarlamentar, în prezent premier propus de PSD.

Viorica Dăncilă, membră a Comisiei pentru drepturile femeii și egalitate de gen din Parlamentul European, se afla, în momentul realizării interviului, la Geneva, unde participa din partea Parlamentului European la reuniune ONU pe această temă.

Politologul Andrei Țăranu a comentat la Digi24 gafa făcută de Viorica Dăncilă.

„Dincolo de faptul că avem un interviu absolut ridicol, întrebarea i se pune în engleză și ea răspunde în română, faptul că pune două state care se află în mijlocul Orientului, Iran și Pakistan, două țări care nici măcar nu sunt prietene, în interiorul UE și, al treilea punct de vedere, limba de lemn absolut fascinantă pe care o folosește această doamnă. Într-un minut și jumătate nu spune absolut nimic. N-am înțeles nimic, decât acel binecunoscut n-ar fi rău să fie bine, pentru că ea în genere nu poate să ofere niciun fel de soluție, deși am înțeles că este membra a comisiei pentru egalitatea de gen”, a spus el.

Chiar dacă de data aceasta europarlamentarul a răspuns în limba română întrebărilor puse în limba engleză, cu alte ocazii, ea a vorbit în limba engleză, așa cum o dovedește o altă întregistrare postată pe YouTube. O puteți asculta aici :

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri