George Simion cere expulzarea lui Valeri Kuzmin și închiderea Ambasadei Rusiei

Data actualizării: Data publicării:
george simion in studioul digi24
George Simion Foto: Captură Digi24

George Simion a spus vineri seara, în exclusivitate la emisiunea „Săptămâna președinților” de la Digi24, că ambasadorul Rusiei la București, Valeri Kuzmin, ar trebui declarat persona non grata și expulzat din România, iar toate consulatele și reprezentanțele rusești să fie închise. Asta, ca răspuns la amenințarea Moscovei la adresa Bucureștiului, pentru închiderea consulatului românesc de la Rostov pe Don, dar și pentru că se amestecă în politica din România.

Claudiu Pândaru, jurnalist Digi24: Avem o declarație a purtătorului de cuvânt a MAE rus, o declarație amenințătoare la adresa României. A spus zilele trecute, declarația a fost reluată și de alți oficiali, că, plecând de la premisa că aeroporturi ale Ucrainei sunt distruse, că dacă vor decola avioanele F-16 pe care le va primi Ucraina, nu au cum să plece printre altele, și de pe aeroporturi din România. Dacă asta se va întâmpla, va fi considerată de Moscova „drept participarea acestor țări la conflictul din Ucraina și va obliga Rusia să ia măsuri adecvate”. Ce ar trebui să răspundă România Rusiei lui Vladimir Putin?

George Simion, președintele AUR: Oficiali de rang înalt ruși au răspândit acest gen de declarații bombastice. Rusia este net inferioară NATO și poate rămâne doar cu aceste amenințări de peste gard.

Rusia a dovedit în conflictul din Ucraina că nu are o forță militară superioară încât să își mai permită să se angajeze în alte conflicte.

Răspunsul diplomatic pe care România ar trebui să-l dea, este unul mult mai hotărât. Alte state l-au luat.

Uitați, numai ce s-a închis consulatul românesc de la Rostov pe Don. Eu cred că declararea domnului Kuzmin persona non grata, pentru atitudinea și pentru susținerea fățișă a unei formațiuni politice, și implicarea în politica internă din România, ar fi un răspuns corect.

Asta, mergând până la închiderea consulatelor și reprezentanțelor rusești din România.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri