Guvernul amână majorarea salariilor cu un an. „Ne dorim să le fi făcut pe toate în 4 luni. Nu-s Harry Potter, mă numesc Marcel Ciolacu”

Data actualizării: Data publicării:
marcel ciolacu
Premierul Marcel Ciolacu. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Președintele PNL Nicolae Ciucă a afirmat, joi seară la Digi24, că eliminarea inechităților din sistemul de salarizare este un jalon „foarte important” în PNRR, dar că proiectul de lege care va fi întocmit de Guvern nu se va aplica din 2024, el argumentând: „nu mi s-ar părea nici măcar din punct de vedere politic corect să venim cu o astfel de măsură într-un an electoral”. Anterior, premierul Marcel Ciolacu a declarat de asemenea că legea se va aplica din 2025.

„Sunt două jaloane foarte importante în PNRR. Este jalonul prin care se elimină inechitățile și disparitățile din sistemul de pensii și eliminarea inechităților din sistemul de salarizare. Deci va trebui ca la nivelul ministerelor de linie să înceapă lucrul și pentru noua lege a salarizării, care nu face obiectul anului 2024. Nu mi s-ar părea nici măcar din punct de vedere politic corect să venim cu o astfel de măsură într-un an electoral”, a afirmat președintele Senatului, Nicolae Ciucă.

Premierul Marcel Ciolacu a spus, joi la Europa FM, că, în ceea ce privește cerințele profesorilor de majorare a salariilor, ei „au avut o creștere aprobată în avans de 25%, care când s-a pus în aplicare s-a dovedit a fi de aproape 30%” și că va respecta promisiunea care le-a fost făcută.

„Legea salarizării este în cererea de plată numărul 4, la fel ca și reforma fiscală. Părerea mea e că va avea aplicabilitate din 2025. Nu știu dacă de la începutul anului sau de la jumătate. Profesorii au avut o creștere aprobată în avans de 25% care când s-a pus în aplicare s-a dovedit a fi de aproape 30%. Vorbesc ca și efort bugetar, nominal. Cifrele n-au cum să mintă. Mâine, poimâine de la ora 10:00 am iarăși întâlnire cu liderii. Nu vom avea o lege a salarizării pusă în aplicare pe anul viitor. Vom avea discuțiile astfel încât până la legea salarizării să acoperim cât mai mult din acest 50%. O să respect (promisiunea făcută profesorilor – n.red.).

Și dumneavoastră și eu și toți românii ne dorim să le fi făcut pe toate în 4 luni. Nu sunt Harry Potter. Mă numesc Marcel Ciolacu”, a declarat președintele PSD.

Editor : Alexandru Costea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri