Informaţii Digi24. PSD ar putea vota, luni, moţiunea contra lui Tudorel Toader

Data actualizării: Data publicării:
tudorel toader inquam octav ganea 20190219140633_OGN_4780-01
Ministrul Justiției, Tudorel Toader. FOTO: INQUAM PHOTOS - Octav Ganea

Relaţia dintre Liviu Dragnea şi Tudorel Toader pare să fie compromisă definitiv. Scandalul este cât se poate de public, la fel şi dorinţa lui Liviu Dragnea de a scăpa de ministrul justiţiei care nu vrea să semneze ordonanţele de urgenţă cerute de partid. Pentru Tudorel Toader, emoţiile încep de luni. Potrivit informaţiilor Digi24 moţiunea simplă împotriva lui Tudorel Toader ar primi până şi voturile PSD ca să treacă.

Grupurile parlamentare ale PNL şi USR din Senat au depus la sfârşitul lunii martie moţiunea simplă intitulată ”Justiţia - victimă sigură în mâinile lui Toader”.

Luni, la senat urmează să fie dezbătută şi votată această moţiune.

Conform informaţiilor Digi24, vor fi senatori PSD care vot vota moţiunea, astfel încât ea să treacă, în condiţiile în care Opoziţia nu poate întruni numărul de voturi necesar.

Moţiunea simplă nu atrage excluderea din guvern a lui Tudorel Toader, dar e un mesaj din partea Parlamentului că nu e mulţumit de activitatea sa.

Citiţi şi:

EXCLUSIV Digi24.ro: Cele trei scenarii ale unei săptămâni de foc. Asaltul final al lui Liviu Dragnea

Semnatarii moţiunii îi cer ministrului Justiţiei să renunţe la ”modificările nocive aduse legislaţiei penale”, sa renunţe la modificările legislative din domeniul judiciar care contravin principiilor unui stat de drept, să susţină demersul de desfiinţare a Secţiei de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie, dar şi să înceteze să mai considere recomandările instituţiilor internaţionale de profil ca fiind documente politice.

Aceştia îi transmit ministrului Justiţiei că, dacă îi este greu să pună în practică principii fundamentale precum raţiune, dreptate, corectitudine, profesionalism, ”timpul său în fruntea Ministerului Justiţiei a expirat”.

În plus, i se cere lui Tudorel Toader să nu mai considere recomandările instituţiilor internaţionale de profil ca fiind documente politice.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri