Înregistrări RISE Project: ce spune Dan Barna despre PNL, în discuțiile interne ale USR

Data publicării:
dan barna
Foto: Inquam Photos/George Calin

Președintele USR a arătat, într-o discuție internă cu membrii partidului, publicată de RISE Project, motivele pentru care USR nu trebuie să intre la guvernare, în acest moment, alături de PNL.

„Dacă intrăm acum la guvernare, pur și simplu validăm PNL-ul”, a spus Barna. „De asta nu trebuie să cădem în capcana PNL, de a cere 1-2-3 ministere: pentru că ei ne vor da orice!”, a spus liderul USR.

„Ideea că intrăm cu ei la guvernare și că îi validăm înseamnă, pentru ei, raiul pe pământ. Este exact ce-și doresc ei de la noi. Marea lor chinuială era tocmai asta: băi,cum să atragem și USR-ul?”, a spus Barna.

Președintele USR a respins ideea de a participa „pe termen scurt”, în viitorul guvern PNL, condus de Ludovic Orban.

„Practic, ei vor face lucrurile tot în stilul în care știu ei să le facă. E previzibil. Doamne ajută să facă bine! Dar ideea e următoarea: dacă vor face bine, meritul o să fie al PNL! Indiferent că avem noi 1-2 ministere”, a spus Dan Barna.

Liderul USR a arătat, într-o videoconferință cu reprezentanții partidului, și ce se va întâmpla dacă guvernarea PNL va merge prost.

„Dacă vor face rău, ceea ce este o probabilitate, evident că va fi din vina USR-ului. Nu trebuie să fim supergenii ca să ne dăm seama cum funcționează lucrurile acestea”.

În plus, a arătat Barna, un actual guvern PNL-USR s-ar face cu procentele actuale pe care USR le are în Parlament.

„Am intra ca parteneri minoritari acum. După alegeri, vom avea consistență și nu o să mai avem un minister sau două, o să avem jumătate de guvern. Sau poate chiar mai mult, dacă avem prim-ministru și câștigăm alegerile”.

Dan Barna a mai spus că „anticipatele sunt soluția” și că, la consultările avute la Cotroceni cu președintele Iohannis, USR i-a transmis șefului statului că va susține un guvern „care are ca obiectiv anticipatele”.

Editor web: Mihnea Lazăr

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri