Lider PNL, întrebat dacă Hellvig se întoarce în partid: Da. Şi cred că va participa la alegerile de anul viitor

Data publicării:
eduard-hellvig-sri_Inquam-Photos-Octav-Ganea-5-1
Eduard Hellvig. Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Vergil Chiţac, primarul liberal al municipiului Constanţa, este de părere că, după demisia din fruntea SRI, Eduard Hellvig va reveni în PNL şi va candida la alegerile europarlamentare de anul viitor.

Vergil Chiţac a fost întrebat în emisiunea Insider politic, difuzată sâmbătă la Prima TV, cum a perceput demisia lui Eduard Hellvig din fruntea SRI.

”Sincer, eu cred că domnul Hellvig vrea să îmbrăţişeze o carieră politică”, a răspuns Vergil Chiţac, citat de News.ro.

Chestionat dacă Eduard Hellvig se va întoarce în PNL, Vergil Chiţac a răspuns: „Da, asta este impresia mea, şi cred că va participa la alegeri anul viitor”.

Cât despre scenariul ca Eduard Hellvig să candideze la alegerile prezidenţiale, Vergil Chiţac a răspuns: ”Există acest scenariu. Nu aş merge până într-acolo, însă nu mi se pare deloc lipsit de logică şi de perspectivă ca la alegerile europarlamentare domnul Hellvig să fie pe listă”.

Eduard Hellvig a fost ales eurodeputat pe listele PNL la alegerile europarlamentare din 2014. A renunţat la funcţie în martie 2015, când a fost numit director al SRI de către preşedintele Klaus Iohannis. Luni, a demisionat din fruntea serviciului secret invocând faptul că ”pietrificarea în funcţie nu este bună”.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri