Liviu Dragnea răspunde acuzațiilor Gabrielei Firea

Data actualizării: Data publicării:
firea dragnea

Președintele PSD, Liviu Dragnea, neagă că ar fi spionat-o pe Gabriela Firea, așa cum acuza primarul general.

Eu nu spionez pe nimeni, n-am cum să spionez. N-am serviciu de informații”, a spus el la Antena 3.

Firea declarase că „are informaţii certe” că este spionată de către Liviu Dragnea care îi urmăreşte activitatea şi sediul Primăriei.

Mmă întreb de unde, or fi tot de la doamna Dan, să supravegheze clădirea primăriei, casa mea?”, a spus Firea.

Dragnea neagă aceste acuzații: „Nici vorbă, astea-s prostii. În Ministerul de Interne lucrează oameni serioși, credeți că ăia spionează pentru cineva?”

Dragnea mai spune că a aflat despre tensiunile din partid „săptămâna aceasta, de la televizor” și că e necesară o discuție în partid.

El mai spune că nici acuzațiile Gabrielei Firea că nu are sprijin de la Guvern nu sunt adevărate. 

M-au demonizat, m-au vopsit în culorile iadului. Dacă plouă e din cauza mea, dacă nu plouă e din cauza mea. Dacă ninge e din cauza mea, dacă a intrat pesta porcină e din cauza mea. Orice se întâmplă e din cauza mea. M-au condamnat, au făcut orice în speranţa că eu voi ceda şi o să le deschid uşa partidului. Nu s-a întâmplat. Au încercat cu dosare, cu cătuşe, cu condamnări la mulţi membri PSD, cu promisiuni mieroase. PSD n-a cedat şi nu cedează. Acum au mers pe ideea de a merge din interior. Dacă toate nerealizările de la primăria generală sunt din cauza mea, e în regulă, o duc şi pe asta. Nu sunt de acord şi nu e permis să se aşeze la coada celor care atacă Guvernul. Lucrurile s-au discutat, se discută în partid”, a mai spus Dragnea.

Pe de altă parte, întrebat dacă Firea riscă excluderea din PSD, Dragnea a răspuns: „Din partea mea nu”.

Întrebat dacă Firea va fi pedepsită, Dragnea a răspuns: „Eu nu sunt adeptul pedepselor mai aspre. Urmează o discuţie serioasă în partid, pentru că un dialog prin presă, o întrecere socialistă, care iese mai mult în presă...”

În ceea ce priveşte acuzaţiile aduse de Gabriela Firea ministrului de Interne pentru violenţele de la protestul diasporei, şi dacă trebuie să plece cineva din partid în urma acestui scandal, Dragnea a replicat: „Eu zic că PSD să rămână la guvernare. Cine a oprit pe cine să vorbească în partid vreodată de când sunt eu preşedinte? A apărut o supărare cu doamna Carmen Dan. Iertaţi-mă, măcar altcineva putea susţine demiterea doamnei Carmen Dan. Nu poţi să vii cu argumente insuficiente să ceri demisia ministrului de Interne în partid. De ce? Sunt absolut convins că doamnei Firea i s-a inoculat ideea că cineva a vrut sau vrea să arunce vina ipotetică pentru 10 august pe umerii doamnei prefect”.

El spune că a vorbit cu Gabriela Firea şi i-a explicat că „s-a rupt din context” declaraţia ministrului de Interne şi că, de fapt, aceaasta nu a aruncat vina pe prefectul Capitalei, Speranţa Cliseru, cu privire la violenţele din 10 august.

Citiți și: Dragnea vorbește de „organizare de tip paramilitar” în cazul protestelor din 10 august

Am văzut în presă, i-am şi spus doamnei Firea cu o zi înainte de CEx că asta este opinia mea, cum s-a rupt din context declaraţia domanei ministru de Interne care n-a acuzat prefectul şi care făceau legătură că vezi doamne, doamna Dan a spus ceva despre prefect, care e apropiat de doamna primar general”, a mai spus Dragnea.

Declarațiile sunt făcute în prima apariție televizată a lui Liviu Dragnea după ce Firea i-a cerut să demisioneze de la conducerea PSD.

Citiți și: 

Firea continuă războiul: Dragnea „ar vrea să mă mazilească, dar cu mâna altora”

Liviu Dragnea: Ideea amnistiei nu este o iluzie juridică

Dragnea anunţă o remaniere a Guvernului. Când ar putea avea loc

Ce spune Dragnea despre modificarea legilor securității

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri