Ludovic Orban, despre tensiunile din PNL: Eu cunosc atmosfera din partid și membrilor nu le plac aceste ieșiri publice

Data actualizării: Data publicării:
ludovic orban rares bogdan și robert sighiartău în fața sediului PNL
Ludovic Orban spune că, cel mai probabil, congresul PNL va fi organizat în septembrie-octombrie. Foto: INQUAM Photos/Octav Ganea

Președintele PNL, Ludovic Orban, a fost întrebat marți despre tensiunile din partid, după ce recent Rareș Bogdan și Robert Sighiartău l-au criticat public. Orban spune că membrilor PNL nu le plac „aceste ieșiri publice”.

„Eu cunosc foarte bine PNL, atmosfera din PNL și niciunui membru din PNL nu îi plac aceste ieșiri publice. Congresul este o chestiune care privește Partidul Național Liberal. Membrii vor avea discernământul să aleagă cea mai potrivită conducere”, a declarat Orban.

Președintele PNL spune că congresul partidului va fi organizat în septembrie-octombrie.

„Congresul Partidului Național Libera se convoacă după anul de după alegerile parlamentare și presupune alegeri care pleacă de jos în sus. Se organizează conferințele județele, după se organizează Congresul. E foarte greu să faci online aceste adunări. Nu prea poți pentru că votul de persoană e un vot secret. Pe online nu e același magnetism, aceeași stare. Vom lua decizia când avem datele și vom face o anticipare privind evoluția pandemiei. Congresul în luna septembrie, octombrie”, a spus Ludovic Orban.

Întrebat despre motivul pentru care încă nu a convocat o ședință a conducerii pentru validarea persoanelor numite în eșalonul secund al Guvenrului, după ce din partid au apărut critici că ar amâna convocarea BPN din cauza tensiunilor, Orban a spus că „nu sunt tensiuni” și că „BPN va fi convocat după evaluarea candidaturilor”.

Citește și Surse: Revoluția din PNL intră în pauză. Se așteaptă un semn de la Klaus Iohannis

Editor : R.K.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri