Ludovic Orban: Mai mulți deputați PNL au fost chemați la DNA Brașov înainte să voteze desființarea SIIJ. Apelurile au fost false

Data actualizării: Data publicării:
ludovic orban in parlament
Președintele PNL Ludovic Orban. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Președintele PNL, Ludovic Orban, a anunțat miercuri că, înaintea votului pentru desființarea Secției speciale, mai mulți deputați PNL au fost sunați să se prezinte la DNA Brașov, probabil din încercarea de a nu fi asigurat cvorumul. El a spus că apelurile au fost false și că nu este vorba despre un document oficial în acest sens.

„S-a petrecut un lucru absolut incredibil. Foarte mulți colegi deputați din PNL, cu 40 de minute, 30-20 de minute înaintea exercitării votului pe proiectul de lege de desființare a Secției speciale au fost sunați și convocați la DNA Brașov. Nu-i știu pe toți, că n-am apucat să vorbesc. Deci, mai mulți deputați ai PNL au fost sunați de pe un număr de telefon, probabil număr de cartelă, și au fost convocați la DNA Brașov”, a spus Orban, miercuri, la Parlament.

„Evident că era un apel fals. Cineva a premeditat ca înaintea votului pentru desființarea Secției speciale, deputaților PNL să li se comunice în mod fals că trebuie să se prezinte la DNA Brașov. E o listă foarte mare, cred că sunt peste zece deputați. Nu știu dacă mi-au comunicat toți. Cineva a încercat să-i determine pe deputații PNL să plece din sală”, a mai spus el.

Președintele PNL a adăugat că le-a sugerat colegilor săi sesizeze Poliția. 

„Să se identifice proprietarul numărului de telefon, în măsura în care este posibil, pentru a putea vedea cu adevărat identitatea celui sau celor care au putut să gândească așa ceva. Nu cunosc dacă e același număr de telefon, nici ei între ei, pentru că am văzut două dintre numere de telefon care din câte știu eu erau diferite”, a mai spus liderul PNL.

Ludovic Orban a mai spus că deocamdată nu bănuiește cine ar putea fi, pentru că tocmai ce aflase despre aceste apeluri.

Editor : G.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri