Macovei: Avem foarte multe servicii paralele și ilegale. Trebuie urmărite și terminate

Data publicării:
Monica Macovei
Foto: Digi24

Fostul ministru al Justiției, Monica Macovei, nu este de acord cu comasarea SRI și SIE. Propunerea a venit astăzi din partea lui George Maior, directorul Serviciului Român de Informații.

„De ce să le comasăm?”, a replicat Monica Macovei, la propunerea directorului SRI.

„Unul se ocupă de protecția externă a României, de pericolele externe, și SRI de cele interne. Sigur că ele trebuie să conclucreze. Cred că, de exemplu, în cazul Hayssam au conclucrat și e normal. Au informații și unii, și alții”, a argumentat Monica Macovei, la Digi24.

„Dar cel mai mult extern trebuie să aibă SIE. De asta avem și problema asta cu Meleșcanu, care a lucrat pentru ruși... nu știu, i-a strâns semnături, în secret, o organizație pro-rusă. Incredibil! Și cine a aflat, când a aflat, trebuia să-l demită imediat”, a mai spus fostul ministru al Justiției.

Amintim că Teodor Meleșcanu și-a dat demisia de la șefia SIE cu câteva zile înainte de depunerea semnăturilor pentru candidatura la Președinție și a candidat independent la cea mai înaltă funcție în stat.

Europarlamentarul a adăugat că ar păstra SRI și SIE, dar nu ar păstra Departamentul de Informații și Protecție Intern (DGIPI), sau, dacă l-ar păstra, l-ar pune sub un control strict.

„N-aș mai păstra nimic și aș verifica foarte strict serviciile paralele și ilegale. Avem foarte multe servicii, sunt oameni de faceri cum a fost și Vîntu și alții, care și-au luat oameni dați afară din Securitate sau și-au făcut rețele - dacă pleacă unul din Securitate, pleacă cu toată rețeaua lui - și lucrează ca servicii paralele. Ne fotografiază, ne filmează, ne șantajează. Astea ar trebui urmărite și trebuie terminate”, a mai spus Monica Macovei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri