Exclusiv Mihai Tudose: „Coaliția nu se va rupe. Va merge până la ultimele alegeri din acest an”

Data actualizării: Data publicării:
mihai tudose in parlament
Mihai Tudose a explicat că încă nu s-a ajuns la o decizie în ceea ce privește organizarea alegerilor din acest an. FOTO: Inquam Photos/ George Călin

Europarlamentarul PSD Mihai Tudose a declarat vineri, la emisiunea LIVE de la Digi24, prezentată de Alexandru Rotaru și Robert Kiss, că nu se va rupe Coaliția și că va merge până la ultimele alegeri din acest an. De asemenea, a explicat că încă nu s-a ajuns la o decizie în ceea ce privește organizarea alegerilor din acest an.

„Această Coaliție va merge până în alegerile de la sfârșitul de an, parlamentare. Nu se poate sparge, fiindcă am intrat în anumite condiții în această coaliție”, a explicat Mihai Tudose.

Întrebat și despre ședința de guvern, unde s-a discutat modul în care vor fi organizate alegerile, Mihai Tudose a spus că nu s-a ajuns la o decizie.

„Să nu credeți că ședințele au un singur punct pe ordinea de zi. Sunt o mulțime de subiecte de vorbit. Discuțiile au fost despre optimizarea anului electoral 2024 fără să stabilim data. Toate opțiunile sunt pe masă. Nu toți românii sunt înmărmuriți să aștepte aceste lucruri. Toate aceste dezbateri vor trebui să aibă un final cât de rapid, fiindcă, legal, nu mai ai timp să le faci la un moment dat. Teoretic, în prima decadă a lunii martie ar trebui să fie gata. Nu poți să te apuci pe 11 martie dimineața. PSD își dorește cea mai bună cale, pe care încă nu am găsit-o la nivel de coaliție”, a mai explicat europarlamentarul PSD.

De asemenea, a mai adăugat că el nu este foarte încântat de ideea ca alegerile să se organizeze în luna decembrie, pentru că este frig și ninge.

„Nu sunt foarte încântat cu alegerile în luna decembrie, fiindcă e frig sau ninge, nu e o vreme care să îmbie la prezență la vot. Nu ne e frică de o prezență mică, iei ce ți-e dat. Prezența înseamnă o mai multă legitimitate, despre asta vorbim, de voința poporului. Comasarea alegerilor este un subiect interesant și pentru noi”, a mai spus el.

Totodată, a  fost întrebat și dacă s-a discutat despre un candidat comun PSD-PNL.

„Nu s-a ajuns acolo. Evident că, fiind cel mai mare partid, vrem să avem candidatul nostru. Asta depinde de domniile lor (n.r - PNL). N-am discutat asta. Ei nu au venit cu altă propunere. E un scenariu, le putem inventa pe toate și unul se va aplica, epuizându-le pe toate”, a mai spus Mihai Tudose.

Editor : B.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri