Nicolae Ciucă: Parlamentarii PNL care nu votează legea de eliminare a pensiilor parlamentarilor vor fi daţi afară din partid

Data publicării:
Premierul României, Nicolae Ciucă susține o conferință de presă în Molodva, pe 23 martie 2023.
Nicolae Ciucă. Foto: Profimedia Images

Parlamentarii PNL care nu votează legea de eliminare a pensiilor parlamentarilor vor fi daţi afară din partid, a anunțat președintele liberalilor, Nicolae Ciucă.

„Sunt convins că veţi întreba ce se întâmplă cu parlamentarii care nu votează legea pensiilor parlamentarilor. Am luat decizia ca cei care nu votează să fie excluşi din partid”, a spus Ciucă după şedinţa conducerii PNL.

Cele două camere ale Parlamentului se reunesc azi în şedinţă comună pentru eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor. La ședință participă și premierul Marcel Ciolacu.

Proiectul, iniţiat de deputatul PSD Alfred Simonis, modifică Legea nr. 96/2006 privind statutul deputaţilor şi senatorilor în sensul abrogării dispoziţiilor capitolului XI, care vizează acordarea dreptului la indemnizaţia pentru limita de vârstă de care beneficiază deputaţii şi senatorii.

Joi, Comisia comună pentru statutul deputaţilor şi senatorilor a dat un raport de adoptare a proiectului, înregistrându-se 7 voturi „pentru” şi o abţinere.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri