Nicușor Constantinescu, apărat de colegi. Radu Mazăre spune că procurorii au acționat abuziv

Data publicării:
nicusor constantinescu

Primarul Constanţei acuză procurorii anticorupţie că au acţionat abuziv şi că Nicuşor Constantinescu nu s-a prezentat la DNA când a fost citat, întrucât are o problemă de sănătate. El ar fi urmat să plece în Statele Unite ale Americii pentru o operaţie. De acest lucru a fost anunţat şi DNA-ul, susţine Radu Mazăre. Totuşi, procurorii i-au interzis şefului Consiliului Judeţean Constanţa să părăsească ţara.

„Şi procurorul scrie acolo că învinuitul a fost la Ambasada Americii că şi-a luat viză. Şi că urmează să fugă din ţară şi să stea în America (...) Păi e acuzat de zece ani de zile împreună cu mine în dosare cu sute de milioane de euro cu tot DNA-ul lui Băsescu şi nu a mai plecat nimeni”, a spus primarul Constanței.

Vizate de criticile edilului Constanţei au fost şi serviciile secrete, despre care susţine că influenţează acţiunile procurorilor.

Discuție reporter - Radu Mazăre:

„Radu Mazăre: Tot ce înseamnă procurori şi majoritatea judecătorilor depind de serviciile speciale. Se cheltuie peste un miliard de euro anual pe bugete pentru aceste sisteme represive. Asta este România de astăzi.

Reporter: Aveţi date certe?

Radu Mazăre: Că este Niţu, că e şeful de la DNA, că e şeful de la nu ştiu ce secţie, toţi depind şi execută ordinele acestor servicii.

Reporter: Aveţi informaţii?

Radu Mazăre: Am informaţii...

Şi Consiliul Judeţean Constanţa a reacţionat dur prin intermediul unui comunicat, în care se spune că acţiunea procurorilor „este abuzivă, nelegală şi face parte din războiul politic pe care DNA-ul condus de Traian Băsescu îl duce împotriva oamenilor politici ai USL."

Demersul instituţiei este însă unul greşit, consideră sociologul Marius Pieleanu.

Un abuz de interpretare a atribuţiilor unui consiliu judeţean. Dacă era Partidul Social Democrat, da.

E mult mai grav decât însăşi chemarea la DNA a domnului Nicuşor”, a spus sociologul la Digi24.

În acelaşi comunicat, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa cere „desfiinţarea prin lege a Direcţiei Naţionale Anticorupţie," pe care o consideră „un aparat de poliţie politică care s-a plasat deasupra justiţiei române şi a statului de drept".  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri