Olguţa Vasilescu, despre incompatibilitate: Eu şi Mircea Drăghici suntem programaţi vineri la notar

Data publicării:
olguta vasilescu_govro
Olguta Vasilescu

Lia Olguţa Vasilescu a anunţat că vineri dimineaţa va merge la notar împreună cu Mircea Drăghici pentru a da declaraţii potrivit cărora niciunul dintre ei nu este incompatibil cu funcţia de ministru pentru care au fost propuşi de premierul Viorica Dăncilă.

olguta vasilescu_govro
Olguta Vasilescu

"Am înţeles că îmi cere (n.r. - preşedintele Iohannis) dovada că nu sunt incompatibilă. (...) De fiecare dată s-au făcut aceste verificări. Se fac de agenţiile de specialitate, de ANI. Eu am transmis cv-ul din care reieşea faptul că nu am nicio incompatibilitate, sub semnătură, nu aşa cum spune preşedintele. Mâine o să-i facem şi prin notar, dacă aşa se cere. Şi eu şi Mircea Drăghici suntem programaţi mâine la 9,00 la notar (...), în condiţiile în care legea spune că dacă ai totuşi o incompatibilitate ai un termen de 15 zile ca să ieşi din starea de incompatibilitate, adică să te retragi din funcţia care ar fi incompatibilă. Bineînţeles că nici legea asta nu mai contează la preşedintele Klaus Iohannis, Dumnealui vrea să nu fim incompatibili de acum. Nu fac mişto! Domnul preşedinte Klaus Iohannis face mişto, şi nu de noi, ca persoane, până la urmă, ci de două ministere care la ora actuală nu au miniştri. Din păcate, suntem într-o situaţie foarte problematică pentru România, după preluarea preşedinţiei (n.r. - Consiliului UE)", a afirmat Olguţa Vasilescu joi la România TV.

Ea a prezentat cartea sa de identitate, subliniind că a transmis-o şi şefului statului.

"I s-a transmis (n.r. - preşedintelui) copie după cartea mea de identitate, ceea nu s-a mai întâmplat până acum, este unic în istoria postdecembristă să ceri la numirea unui ministru să-ţi prezinte documente justificative. (...) Să nu uităm că eu am fost în trei guverne şi de trei ori am avut decret semnat de preşedintele Klaus Iohannis. (...) Nu ştiu de ce plătim atâtea servicii pe care le are în subordine domnul preşedinte, care bănuiesc că ar fi aflat... Eu i-am transmis cartea de identitate. (...) Sunt cetăţean român, cu domiciliul în România, în Craiova. De asemenea, am scos şi certificatul de cazier judiciar, pe care l-am transmis Guvernului încă de acum o săptămână. Nu s-a pus la dosarul care s-a transmis preşedintelui Klaus Iohannis, dar s-a certificat prin semnătura doamnei prim-ministru că acesta există. Se pare că nu o crede pe doamna prim-ministru că există", a afirmat Vasilescu.

Potrivit acesteia, după revoluţie, toţi preşedinţii au acceptat miniştri "sub semnătura certificată a premierului că îndeplinesc toate condiţiile de legalitate".

Preşedintele Klaus Iohannis i-a transmis joi o scrisoare premierului Viorica Dăncilă în care argumentează că propunerile de numire pentru Ministerul Dezvoltării şi Ministerul Transporturilor, Lia Olguţa Vasilescu şi, respectiv, Mircea Drăghici, în continuare nu fac dovada îndeplinirii condiţiilor de legalitate, astfel încât să li se poată da curs.

Secretarul general al Guvernului, Toni Greblă, a declarat joi că probabil în zilele următoare vor fi trimise la Cotroceni cazierul Olguţei Vasilescu şi cel al lui Mircea Drăghici, dar a opinat totodată că preşedintele Klaus Iohannis îşi va menţine "atitudinea" faţă de nominalizarea celor doi la Ministerul Dezvoltării şi Ministerul Transporturilor, motiv pentru care este posibilă sesizarea Curţii Constituţionale.

Sursa: Agerpres

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri