Ponta: „Cred că Liviu Dragnea și-a negociat ca, la nevoie, să poată fugi în Israel și să nu fie extrădat”

Data actualizării: Data publicării:
victor ponta liviu dragnea facebook dragnea 31 07 2015

Fostul premier PSD Victor Ponta a susținut, într-o emisiune la TVR 1, că președintele social-democraților, Liviu Dragnea, și-ar fi negociat „să poată fugi în Israel”, dar a sugerat că înțelegerea nu ar fi fost făcută cu statul Israel.

victor ponta liviu dragnea facebook dragnea 31 07 2015
Sursă foto: Facebook

Eu cred că Liviu Dragnea și-a negociat ca, la nevoie, să poată fugi în Israel și să nu fie extrădat (...) Eu nu cred că el are o înțelegere cu statul Israel, are cu... apropo, ne-am mutat ambasada la Ierusalim? Nu! Deci le-a dat țeapă și la ăia. El a zis că vrea să se vadă cu Trump, dacă vine în Israel. Când a aflat că nu mai vine Trump, că vine fiica, a zis că se vede și cu fiica, să-i spună cât de mult îl iubește pe tati. Când a ajuns acolo i s-a spus că nu e pe listă. A început să zică: cum, eu care... și apoi s-a întors”, a declarat Victor Ponta.

Fostul premier PSD a mai sugerat că negocierile ar fi inclus Fondul Suveran de Dezvoltare și Investiții, pe care social-democrații l-au inclus în programul de guvernare și pe care îl susține în mod deosebit Liviu Dragnea.

Când vorbim de Romgaz, de Hidroelectrica, de alte companii strategice a încercat să o treacă prin Parlament, dar CCR i-a dat-o înapoi. Oricine va semna pentru acel Fond Suveran intră la pușcărie”, a mai spus Ponta.

La începutul lunii iunie, ex-premierul social-democrat a mai declarat că înființarea Fondului Suveran de Investiții este o modalitate de a trece importante active economice deținute de stat în mâini private, departe de orice control, ulterior aceste active urmând să fie vândute în mod netransparent.

Prin înfiinţarea Fondului Suveran (o idee impusă lui Liviu Dragnea de către un grup de afaceri din Israel-Rusia) tot ceea ce mai deţine Statul Român în companiile publice va trece în mod netransparent în mâini private din afara ţării! Tot ceea ce au construit părinţii noştri în anii 60-70-80 (şi noi am modernizat şi am făcut profitabil în perioada 2012-2015) va trece în administrarea şi apoi proprietatea unor străini care au interese divergente de ale României - în schimbul unor bani negri daţi în Israel lui Dragnea şi oamenilor lui şi al unei protecţii politice pentru aceştia!

Acţiunile Statului Român la Hidroelectrica, Nuclearelectrica , Aeroportul Otopeni, Portul Constanța, Salrom, Transgaz, Romgaz, Transelectrica , Electrică, Oil Terminal, Antibiotice Iaşi etc - în valoare de peste 10 miliarde de euro sunt scoase de la Guvernul României şi trecute într-un Fond administrat total netransparent şi necontrolat timp de 6 ani de către oamenii puşi de Dragnea (prima propunere de Preşedinte al Fondului a fost Darius Vâlcov)/ acest Fond nu mai trebuie să respecte legile în vigoare  privind administrarea societăţilor cu capital de stat, nu mai este supus controlului Guvernului sau Curţii de Conturi, poate vinde acţiuni şi active fără să respecte Legea Privatizării şi nu va face listări la bursa care presupun transparenţă/practic toate companiile Statului Român vor fi administrate privat de către nişte oameni ai lui Dragnea - până când vor fi vândute bucată cu bucată către “băieţii deştepţi” din Israel şi Rusia cu care a vorbit Dragnea”, scria Ponta pe Facebook.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri