Video Prefectul Alin Stoica este nemulțumit de Nicușor Dan: „Aveam așteptări mult mai mari”

Data actualizării: Data publicării:
Prefectul Alin Stoica este nemulțumit de Nicușor Dan
Prefectul Alin Stoica este nemulțumit de Nicușor Dan. Foto: INQUAM Photos/George Călin

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a declarat vineri seara, la Digi24, că este nemulțumit de primarul Nicușor Dan. „Aveam așteptări mult mai mari și din punctul de vedere al modului în care se fac lucrurile, și din punctul de vedere al vitezei”, a explicat acesta. Nemulțumiri există și în ceea ce privește funcționarea coaliției la nivelul Bucureștiului, a afirmat Stoica. Potrivit acestuia, relația cu PNL nu este una unitară, ci prezintă „particularități pe sectoare”.

Întrebat cum ar evalua activitatea colegilor de alianță, inclusiv a primarului Nicușor Dan, Alin Stoica a afirmat că nu este foarte mulțumit de rezultatele de până în prezent.

„Aș putea spune că sunt un pic nemulțumit de rezultatele de până acum, pentru că a trecut ceva vreme de când primarul Capitalei este în funcție, de când avem Consiliul General, am fi putut face mult mai multe”, spus Stoica, adăugând că este nevoie de obiective și planuri comune pentru ca totul să funcționeze așa cum trebuie.

„Răspunsul direct și cinstit este că da, sunt nemulțumit de cum arată lucrurile acum. Ar trebui să se schimbe dinamica între partidele politice, să se așeze și să conlucrăm, să avem o direcție și un plan comune pentru București”.

Totodată, Alin Stoica a atras atenția asupra lipsei de claritate în ceea ce privește planul lui Nicușor Dan pentru oraș.

„Ar trebui să avem o claritate mai mare pe ceea ce vrea primarul general să facă. Nu există o claritate asupra planului primarului general pe București”.

Stoica, despre Nicușor Dan: Sunt nemulțumit. Avem metode foarte diferite

Întrebat dacă este mulțumit de activitatea primarului general al Capitalei, Nicușor Dan, prefectul Alin Stoica a răspuns: „Sincer, nu”.

„Aveam așteptări mult mai mari și din punctul de vedere al modului în care se fac lucrurile, și din punctul de vedere al vitezei. Părerea mea este că lucrurile puteau să arate mult mai bine, dacă conlucrarea între cei trei factori USR PLUS, PNL și primarul General era mai bună”, a explicat acesta.

Prefectul a menționat apoi că el „nu se plânge” de faptul că Nicușor Dan nu îi răspunde la telefon, cum fac alții, pentru că el discută cu primarul general.

„Discut destul de direct cu dumnealui și îi spun ce îmi convine și ce mi-ar plăcea să se întâmple mai repede sau mai bine. Impresia mea este că dumnealui dorește să mergem în aceeași direcție, dar poate că avem metode foarte diferite”, a încheiat Alin Stoica.

Declarațiile prefectului au venit la o zi după ce USR PLUS a amenințat cu plângerea penală dacă Nicușor Dan nu îl demite pe directorul ASSMB.

Nemulțumiri și în ceea ce privește funcționalitatea coaliției 

Nemulțumiri există și în ceea ce privește funcționarea coaliției la nivelul Bucureștiului, a afirmat Stoica. Potrivit acestuia, relația cu PNL nu este una unitară, ci prezintă „particularități pe sectoare”.

„Este o relaţie care nu este continuă în Bucureşti, nu este unitară, să spunem, prezintă particularităţi pe sectoare. Aş spune că şi în Sectorul 2 relaţia este bună, cu excepţia derapajului de zilele trecute, dar da, cred că este nevoie de o discuţie serioasă la nivelul Capitalei imediat după ce se termină şi alegerile din PNL, care sunt acum zilele acestea. Noi deja am trecut de aceste alegeri şi avem o stabilitate politică ceva mai mare internă, sper ca imediat după ce se termină alegerile în PNL să avem o discuţie serioasă şi să clarificăm aceste lucruri”, a declarat Alin Stoica.

El a menţionat că, dacă se doreşte o funcţionare corectă a administraţiei, trebuie ca partidele din coaliţie să acţioneze împreună.

“Trebuie să acţionăm unitar. Dacă dorim să îndeplinim nişte scopuri pe care noi ni le-am propus şi anume funcţionarea corectă a administraţiei, servicii publice de calitate pentru cetăţeni, atunci trebuie să acţionăm împreună, nu avem niciun fel de şansă să acţionăm separat. Primarul Sectorului 1 nu poate să acţioneze fără sprijinul Consiliului”, a mai transmis prefectul Capitalei.

Editor : Ioana Coman

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Dezvăluiri uimitoare după 50 de ani: Familia lui Ted Bundy face publice ultimele scrieri ale criminalului în...
Digi FM
Claudia Iosif, fosta iubită a lui Dorian Popa, surprinsă alături de Andrew Tate. Milionarul a fost arestat...
Pro FM
Durerile au forțat-o pe Celine Dion să ia doze aproape fatale de medicamente. Dezvăluirile cutremurătoare ale...
Film Now
Alicia Vikander, adevărul despre motivul pentru care a avut nevoie de zece ani ca să mai facă un film cu...
Adevarul
Cât de bogați erau pe vremuri bucureștenii: Povestea unei fotografii de pe Calea Victoriei, din anii 60...
Newsweek
VIDEO Marele mister al războiului. 16 sfere rusești întinse pe un câmp în Ucraina. SUA implicate?
Digi FM
Ce vrea să studieze fiica lui Irinel Columbeanu. Adolescenta de 16 ani nu vrea să facă facultatea în SUA...
Digi World
O nouă iluzie optică face furori pe rețelele sociale. Spune-mi ce vezi în poză ca să-ți spun ce personalitate...
Digi Animal World
Turiștii din Italia sunt în alertă. Plajele au fost invadate de „viermele de foc”, care poate ajunge până la...
Film Now
Fiul lui Pierce Brosnan, fotografiat în Londra, după aproape 20 de ani. Actorul a rupt legătura cu el din...
UTV
Patru medalii de aur si una de argint pentru elevii Romaniei la Olimpiada Asiatica de Fizica din Malaezia