Publicitate în „Politico” pentru România. Victor Negrescu: Acest contract nu a fost semnat pe mandatul meu

Data actualizării: Data publicării:
victor negrescu
Victor Negrescu Foto: captura TV

Victor Negrescu, fostul ministru delegat pentru afaceri europene care a demisionat luna trecută din Guvernul Vioricăi Dăncilă, a declarat la Digi24 că nu știa nimic despre publicitatea pe care executivul român ar fi avut de gând să și-o facă în presa internațională cu ocazia preluării președinției Consiliului Uniunii Europene, iar contractul în acest sens cu publicația „Politico” nu a fost semnat în perioada mandatului său.

 

Victor Negrescu și-a dat demisia în 9 noiembrie, după o ședință de guvern. 

Între timp, Guvernul Dăncilă a cumpărat publicitate în prestigioasa publicaţie „Politico”, a descoperit europarlamentarul Siegfried Mureşan. Advertorialul, care poartă încă de la început eticheta „conţinut sponsorizat”, a fost publicat joi, 13 decembrie, și vorbeşte despre priorităţile mandatului României la Preşedinţia Consiliului UE.

„Eu cred că ar fi bine să apărem în astfel de reviste fără să trebuiască să plătim pentru ele și trebuie să vă spun că de fapt acest contract nu a fost semnat pe perioada mandatului meu și dacă e semnat un astfel de contract, informațiile  ar trebui să fie publice, adică și apelul pentru selectarea publicațiilor, și sumele cheltuite, pentru că se cheltuie din bani publici și cu cât suntem mai transparenți, cu atât oamenii pot înțelege de ce practic se fac astfel de demersuri, care nu sunt noi pentru Președinție, dar care trebuie să fie extrem de transparente”, a declarat Victor Negrescu la Digi24. „Și alte țări au semnat astfel de contracte, dar au dat toate informațiile către presă, pentru a fi lucrurile cât mai transparente”, a adăugat el. 

Fostul ministru a explicat că tot ce înseamnă promovare externă ține de bugetul care a fost alocat Reprezentanței României pe lângă UE. „Aceste contracte sunt semnate de ambasadorul României la Bruxelles, care prezintă toate aceste date. Eu știu și cred că e important să se prezinte aceste lucruri, pentru ce se plătesc aceste tipuri de apariții. E foarte important să fie vorba de România, să nu fie vorba de promovare personală. Aici aș ridica câteva semne de întrebare, dacă aceste sume sunt cheltuite pentru promovarea țării noastre sau sunt și alte demersuri pentru promovarea în paralel a anumitor persoane”, a atras atenția fostul ministru pentru afaceri europene, Victor Negrescu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri