Raluca Turcan, după ce unii colegi de partid au cerut ieșirea de la guvernare: „Mi se pare hilar. E un soi de abandon”

Data publicării:
Deputatul PNL Raluca Turcan vorbeşte la o conferinţă organizată la sediul Inspectiei Muncii, in Bucuresti, pe 27 august 2021.
Ministrul Culturii, Raluca Turcan, . Foto: Octav Ganea/Inquam Photos

Ministrul Culturii, Raluca Turcan, a reacționat, miercuri, după ce mai mulți colegi din PNL au cerut ieșirea de la guvernare în urma unor critici ale liderilor PSD. Turcan spune că i se par„hilare” aceste cereri și că părăsirea guvernării acum ar însemna „un soi de abandon al unei misiuni de a aşeza România pe un fundament sănătos pe termen lung”.

Raluca Turcan a afirmat, miercuri, la Iaşi, într-o conferinţă de presă, că situaţia tensionată din coaliţie poate fi rezolvată prin discuţii, negocieri şi ”picioare în apă rece”. Potrivit acesteia, atât PSD, cât şi PNL trebuie să găsească soluţiile cele mai bune pentru ca măsurile fiscale să nu afecteze mediul privat.

”Nu văd rezolvată situaţia din coaliţie decât prin discuţii, negociere, picioare în apă rece şi aşezarea interesului public pe primul loc. Vrem să avem instituţii publice mai suple şi mai eficiente, să avem un sector privat puternic care să investească şi să reducem din povara financiară pe care statul o are în momentul de faţă printr-un nivel ridicat al deficitului bugetar, astfel încât să nu periclităm fondurile europene. Mi se pare normal ca ambele partide să găsească cele mai bune soluţii astfel încât mediul privat să fie stimulat în continuare să producă mai mult în România”, a precizat Raluca Turcan, potrivit News.ro.

Ministrul Culturii a declarat că este nevoie de dialog, nu de şantaj. Turcan a susţinut că i se pare hilar ca un partid să ia în calcul ieşirea de la guvernare, întrebată fiind despre declaraţiile în acest sens ale unor colegi din PNL.

”Nu sunt adepta şantajelor nici publice, nici în discuţiile directe. Dialogul trebuie să primeze. Mi se pare hilar în momentul de faţă ca un partid după constituirea unei alianţe de guvernare să ia în calcul părăsirea guvernării. E un soi de abandon al unei misiuni de a aşeza România pe un fundament sănătos pe termen lung. Nu vreau să discut despre nervozitatea unuia sau altuia. În general oamenii politici au avut reticenţe de-a lungul timpului să îşi asume măsuri de reformă, măsuri care câteodată sunt impopulare. Cred că dacă vor prima argumentele în detrimentul ameninţărilor şi tensiunilor atunci soluţiile pot fi puse pe masă”, a mai spus Raluca Turcan.

Declarațiile Ralucăi Turcan vin după ce mai mulți lideri PNL din teritoriu, printre care Alin Tișe, Florin Roman și Cosmin Tabără, au cerut public ieșirea partidului de la guvernare. Ei spun că măsurile fiscale cerute de PSD și pentru care premierul social-democrat Marcel Ciolacu a amenințat chiar cu demisia lovesc în electoratul liberal.

Președintele PNL, Nicolae Ciucă”, a susținut însă că „nu se pune problema” demisiei premierului.

„Dialogul, consultările, atât cu mediul de afaceri, cât și cu societatea civilă, pe măsurile pe care Guvernul urmează să le ia, este foarte binevenit și chiar dacă mai zăbovim oleacă în timp este important să avem aceste discuții, inclusiv la nivel politic”, a spus Nicolae Ciucă, la sediul PNL.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri