Ramona Mănescu, oficial propunerea ALDE pentru funcţia de ministru de Externe

Data actualizării: Data publicării:
ramona manescu
Ramona Mănescu Foto: captură TV

Liderii ALDE au decis în ședința de azi ca Ramona Mănescu să preia conducerea Ministerului de Externe.

ACTUALIZARE. Purtătorul de cuvânt al ALDE, Varujan Vosganian, a confirmat că formațiunea i-a retras sprijinul politic lui Teodor Meleșcanu și că propunerea ALDE pentru Ministerul de Externe este Ramona Mănescu.

„Am convenit cu toții că domnul Meleșcanu și-a făcut cu competență datoria în funcția pe care a avut-o. Dăm în continuare același repect domnului Teodor Meleșcanu, pe care îl considerăm unul dintre reprezentanții noștri de marcă. Cu toate acestea, nu putem să negăm un anumit tip de percepție publică. Am hotărât să retragem sprijinul politic domnului Teodor Meleșcanu. În același timp am propus ca doamna Ramona Manescu să fie propusă pentru această poziție de ministru a Afacerilor Externe. Aceasta propunere a fost rezultatul a unei decizii colective”, a spus Varujan Vosganian, după ședința ALDE.


Ramona Mănescu este fost europarlamentar PNL, care a trecut la ALDE și care s-a ocupat personal de vizitele Vioricăi Dăncilă în Emirate, în vara anului trecut. 

După discuțiile de duminică la care au participat toți miniștrii și pe o parte a membrilor CEX, era dată ca sigură plecarea din funcție a miniștrilor de Externe, Teodor Meleșcanu, și de Interne, Carmen Dan, a căror demitere a fost cerută și de președintele Iohannis, pentru modul defectuos în care au gestionat alegerile europarlamentare din 26 mai. 

Citiți și:  Tăriceanu confirmă că Meleșcanu va fi schimbat. „Știm cât de greu este să te lupți cu percepția publică”

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a confirmat duminică seara că ministrul de externe, Teodor Meleșcanu, pleacă din guvernul condus de Viorica Dăncilă.

„Mâine vom valida înlocuirea ministrului de externe. Știm amandoi cât de greu este să te lupți cu percepția publică”, a spus președintele Senatului.

Surse din conducerea PSD declarau pentru digi24.ro că dintre miniștrii ALDE doar Meleșcanu va pleca, fiind păstrați pe funcții ministrul Energiei, un apropiat al lui Călin Popescu Tăriceanu, și ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri