Tăriceanu confirmă că Meleșcanu va fi schimbat. „Știm cât de greu este să te lupți cu percepția publică”

Data actualizării: Data publicării:
melescanu audiat la DNA inquam octav ganea (2)
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a confirmat duminică seara, la Antena 3, că ministrul de externe, Teodor Meleșcanu, pleacă din guvernul condus de Viorica Dăncilă.

„Mâine vom valida înlocuirea ministrului de externe. Știm amandoi cât de greu este să te lupți cu percepția publică”, a spus președintele Senatului. El susține că nu știe cine va fi persoana care vine în locul lui Teodor Meleșcanu la conducerea MAE. „Eu nu voi fi prezent, pentru că sunt în concediu. Colegii mei vor hotărî care e cea mai bună soluție. Avem câteva nume de candidați. Colegii mei vor alege cea mai bună variantă”, a spus Călin Popescu Tăriceanu.

Conform informațiilor pe care le are Digi24.ro, în locul lui Teodor Meleșcanu va fi propusă Ramona Mănescu, fost europarlamentar PNL, care a trecut la ALDE și care s-a ocupat personal de vizitele Vioricăi Dăncilă în Emirate, în vara anului trecut. 

Comitetul Executiv al PSD va decide luni cine pleacă din Guvern, la prima rundă de remaniere promisă de Viorica Dăncilă. Premierul i-a invitat duminică pe toți miniștrii și pe o parte a membrilor CEX la un picnic într-o pădure din Teleorman.

Un alt nume sigur pentru remaniere este cel al lui Carmen Dan, ministrul de interne.

Citiți și:  Surse: Viorica Dăncilă încearcă să o convingă pe Gabriela Firea să nu candideze la prezidențiale. Firea ar putea fi susținută de Ponta

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri