Exclusiv Rareș Bogdan: Ciolacu nu îmi poate interzice să particip la ședințele Coaliției. S-a înscris în PNL?

Data actualizării: Data publicării:
rares bogdan face declaratii
Liberalul a mai explicat că nu vrea o rupere a Coaliției, ci o echilibrare a relațiilor din cadrul acesteia. FOTO: Inquam Photos/ George Călin

Prim-vicepreşedintele PNL, Rareș Bogdan, a explicat vineri seară, la emisiunea „LIVE”, de la Digi24, prezentată de Alexandru Rotaru și Robert Kiss, referitor la declarațiile premierului Marcel Ciolacu, care spunea că nu-l mai vrea la ședințele Coaliției, că nimeni nu-i poate interzice să participe, pentru că este prim-vicepreședintele partidului, adăugând că ce a spus premierul „au fost doar vorbe aruncate”. Liberalul a mai explicat că nu vrea o rupere a Coaliției, ci o echilibrare a relațiilor din cadrul acesteia.

„S-a înscris Marcel Ciolacu în PNL? Că asta e un Breaking News, dacă s-a înscris. Eu sunt ales de 5.000 de oameni, reprezentant al celor 240.000 de membri ai PNL, ca prim-vicepreședinte al PNL cu cel mai mare număr de voturi după președinte. Practic, sunt al doilea om votat, având în vedere că secretarul general este votat doar de Consiliul Național, care este format din 650 de membri. Tot atunci, Consiliul Național, reieșit în urma congresului a hotărât ca cei patru prim-vicepreședinți ai partidului și secretarul general, plus președintele ales al partidului, să participe în Consiliul de Coordonare al Coaliției”, a explicat el.

Rareș Bogdan spune că nu vrea o rupere a Coaliției

De asemenea, Rareș Bogdan a explicat, referitor la Marcel Ciolacu, că „nu are cum să-i interzică” și că „nici nu crede că încearcă să facă asta”.

„Cred că a fost doar o vorbă aruncată, nimic altceva. Atât timp cât sunt prim-vicepreședinte al PNL nimeni nu-mi poate interzice. Sigur, datorită programului meu, pentru că am văzut că alte televiziuni foarte prietene cu PSD erau foarte acide, spunând că nu am participat, păi e greu, pentru că nu pot fi și la Parlamentul European și în București. Eu am spus niște lucruri, am cerut lămuriri, nu am denamitat nimic, am fost vocea PNL. Ca să ai bani să dai pensii, salarii, să plătești bugetari trebuie să ai companii private care să aducă plus valoare. Dacă dinamitezi cu impozite, taxe, scoți facilități pentru companiile private românești și străine nu mai ai bani la buget”, a mai spus liberalul.

Întrebat dacă vrea o rupere a Coaliției, Rareș Bogdan a răspuns că nu, adăugând că vrea echilibrarea relațiilor în cadrul Coaliției.

„Doresc ca PNL să fie respectat, vocea PNL să fie respectată și drepturile PNL să fie aceleași cu ale PSD. Nu putem fi vioara a doua într-o coaliție”, a conchis el, la Digi24.

Ciolacu nu-l mai vrea pe Rareș Bogdan la ședințele Coaliției

Marcel Ciolacu nu-l mai vrea pe Rareș Bogdan la ședințele Coaliției, după ce „a dinamitat coaliția”. Premierul PSD vrea ca de acum încolo discuțiile să fie la nivel restrâns, doar cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, secretarii generali și vicepremierii. În replică, Nicolae Ciucă a declarat „mergem oriunde și când trebuie” și a subliniat că „nu suntem într-o situație în care să ne suportăm sau să nu ne suportăm unii cu alții”.

„Fiindcă am ședință cu Ciucă, vom face aceste ședințe până ne aliniem cu toții într-un fair play, într-un gentlemen's agreement, o să fac cu Nicolae Ciucă, cu secretarii generali, cei doi vicepremieri, discutăm toate problemele, ne întoarcem fiecare la partidul lui și luăm hotărâri. Eu nu mai vreau să fac o coaliție lărgită cu niște domni sau doamne care, după ce se termină coaliția și ajungem la concluzii, ieșim și dinamităm din interior o coaliție”, a declarat Marcel Ciolacu.

„Respectul trebuie să fie reciproc. Nu doar de o parte sau de cealaltă. Respectul se concretizează și în ceea ce înseamnă anumite comportamente, mai ales în spațiul public”, a declarat, la rândul lui, Nicolae Ciucă, referindu-se la acest schimb de replici între Marcel Ciolacu și Rareș Bogdan.

Editor : B.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri