Ciolacu nu-l mai vrea pe Rareș Bogdan la sedințele Coaliției. Ciucă: Nu suntem în situația să ne suportăm sau nu. Mergem oriunde

Data actualizării: Data publicării:
ID221999_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu. Foto: INQUAM Photos/Octav Ganea

Marcel Ciolacu nu-l mai vrea pe Rareș Bogdan la ședințele Coaliției, după ce "a dinamitat coaliția". Premierul PSD vrea ca de acum încolo discuțiile să fie la nivel restrâns, doar cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, secretarii generali și vicepremierii. În replică, Nicola Ciucă a declarat "mergem oriunde și când trebuie" și a subliniat că "nu suntem într-o situație în care să ne suportăm sau să nu ne suportăm unii cu alții."

"Fiindcă am ședință cu Ciucă, vom face aceste ședințe până ne aliniem cu toții într-un fair play, într-un gentlemen's agreement, o să fac cu Nicolae Ciucă, cu  secretarii generali, cei doi vicepremieri, discutăm toate probleme, ne întoarcem fiecare la partidul lui și luăm hotărâri.

Eu nu mai vreau să fac o coaliție lărgită cu niște domni sau doamne care, după ce se termină coaliția și ajungem la concluzii, ieșim și dinamităm din interior o coaliție", a declarat Marcel Ciolacu.

"Respectul trebuie să fie reciproc. Nu doar de o parte sau de cealaltă. Respectul se concretizează și în ceea ce înseamnă anumite comportamente, mai ales în spațiul public", a declarat la rândul lui Nicolae Ciucă, referindu-se la acest schimb de replici între Marcel Ciolacu și Rareș Bogdan.

Întrebat despre propunerea premierului ca Rareș Bogdan să nu mai participe la ședințele coaliției, Ciucă a răspuns: "Încă o dată, respectul trebuie să fie reciproc, nu doar de o parte sau de cealaltă, ca atare, eu sunt convins că așa cum am găsit soluții până acum și am înțeles că mai presus de orice fel de reacție personală și orgoliu personal este rolul nostru să continuăm să guvernăm și să asigurăm stabilitatea țării și să finalizăm toate obiectivele pe care ni le-am propus.

Urmează să venim cu bugetul și să avem o construcție bugetară pentru anul 2024, așa cum s-a asumat în coaliție, apoi atunci ne trebuie liniște și trebuie să gândim ceea ce trebuie să facem pentru români."

El a subliniat că există o asumare din partea tuturor ca să nu crească taxele și impozitele.  

Întrebat dacă se pune problema ieșirii PNL de la Guvernare, liderul liberal a declarat: "Actul de guvernare, în momentul de față, este între două partide, PNL și PSD. Ca atare, ambele partide trebuie să-și asume menținerea stabilității în coaliție și guvernarea țării. Nu ne putem permite să destabilizăm situația politică a țării, pentru că odată cu o asemenea situație se produc efecte pe care nu le putem controla niciunul dintre noi. Președintele țării tocmai a asigurat constituirea acestei coaliție pentru a putea să guvernăm țara."

Referitor la declarația lui Rareș Bogdan că relația cu PSD a devenit una "insuportabilă" pentru PNL, Ciucă a spus: "Este absolut obligatoriu să înțelegem că nu suntem într-o relație în care să ne suportăm sau să nu ne suportăm unii cu alții. Ne-am asumat să facem acest construct politic, apoi mergem cu el până la capăt. Nu cred că ne putem permite, nici PNL , nici PSD să producem un dezechilibru politic."

"Mergem oriunde trebuie," a conchis el, întrebat dacă Rareș Bogdan va mai merge la ședințele de coaliție.

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri