Răspunsul lui Orban la tensiunile din PNL: Nu pot fi toți mulțumiți

Data actualizării: Data publicării:
ludovic orban cu masca
Liderul PNL, Ludovic Orban. Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Liderul PNL, Ludovic Orban, a declarat sâmbătă seară, despre nemulțumirile din partid privind distribuția unor importante portofolii din viitorul guvern, că “niciodată nu pot fi toți mulțumiți”. De asemenea, solicitarea unor colegi din partid de a convoca conducerea în ședință nu ar fi fost făcută statutar.

“BPN este convocat de președintele PNL, de jumătate dintre membrii BEx sau de minim o treime dintre filiale. BPN nu a fost convocat. A fost o informație”.

Întrebat dacă au fost colegi din PNL nemulțumiți de modul în care a negociat, Orban a afirmat: “Niciodată nu pot fi toți mulțumiți. N-am finalizat negocierile. În acel moment, toate candidaturile la funcție de demnitate publică vor fi analizate în forurile statutare ale BPN și vom decide cei mai buni candidați ai partidului pentru protofoliile pe care le deținem.

(...)

Am respectat mandatul biroului politic întru totul.

Nu trebuie să existe nicio problemă în faptul că un portofoliu este deținut de o altă formațiune politică din coaliție. Suntem parteneri”.

Totodată, fostul premier a precizat că între el și liderii din Ardeal “nu există nicio tensiune”.

„Nu toată lumea poate fi mulțumită. Într-o coaliție nu poți să iei tot.

Sunt colegi care poate nu sunt mulțumiți. Este firesc”, a mai explicat Ludovic Orban.

O parte dintre membrii PNL au dorit convocarea, sâmbătă, a unei ședințe a Biroului Permanent Național, după anunțul de vineri privind distribuirea unor ministere importante celorlalte două formațiuni politice din coaliție, USR-PLUS și UDMR.

“Bună ziua. Se convoacă ședința BPN astăzi, la ora 19:00, prin sistem videoconferință. Datele pentru conectare vă vor fi trimise în timp util”, arată mesajul transmis în prima parte a zilei.

Ulterior, Ludovic Orban a trimis un mresaj în care spune că BPN al PNL nu a fost convocat în mod statutar:

“Dragi colegi,

Vă transmit acest mesaj important din partea domnului Președinte Ludovic Orban:

Biroului Politic Național al PNL va fi convocat de președintele PNL, Ludovic Orban, la finalizarea negocierilor care se află în acest moment în desfășurare. BPN convocat în această seară (ora 19), NU s-a realizat în mod statutar, întrucât NU a fost convocat de președintele PNL. Ludovic Orban”.

Editor : Alexandru Costea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri