Rectorul SNSPA cere blocarea accesului la banii publici a partidelor care trădează interesul naţional pentru a promova agenda Kremlinui

Data publicării:
BUCURESTI - CONFERINTA - BUNA GUVERNARE
Remus Pricopie, rectorul SNSPA. Foto: Inquam Photos / George Calin

Rectorul Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative (SNSPA), prof. univ. dr. Remus Pricopie, a transmis marţi un apel către parlamentarii români, solicitând, pentru a patra oară, investigarea de către Parlamentul României a partidelor şi politicienilor români, care trădează interesul naţional, promovând agenda Kremlinului, pe teritoriul României, precum şi blocarea accesului acestora la fondurile publice.

”Premierul Republicii Moldova ne-a spus clar: „Instituţiile statului au determinat că George Simion face parte din efortul de destabilizare în Republica Moldova”. Ca om de stat, şi-a asumat, cu credinţă şi curaj, să spună adevărul cetăţenilor ţării sale. Cred că a sosit momentul să vedem cum şi oamenii din fruntea Statului Român au aceeaşi credinţă şi acelaşi curaj de a apăra ŢARA de atacurile propagandistice şi destabilizatoare lansate de regimul criminal de la Moscova. George Simion, declarat oficial agent al Moscovei în Republica Moldova şi Ucraina, pseudo-partidul său, numit ironic „AUR”, şi corul de susţinători (inclusiv cei din presă) trebuie să facă obiectul unei investigaţii pentru încălcarea Constituţiei şi legilor României”, afirmă rectorul SNSPA.

Remus Pricopie precizează că ”trădarea de ţară este o faptă deosebit de gravă, iar autorităţile române au obligaţia să facă lumină şi să dea mai multe detalii despre cei care fac jocul Rusiei în România şi în regiune”.

Revin la apelul meu din 29 ianuarie 2024 şi solicit – pentru a patra oară – investigarea de către Parlamentul României a acestor fapte deosebit de grave ”şi blocarea accesului la fondurile publice a tuturor partidelor şi politicienilor care trădează interesul naţional, pentru a promova agenda Kremlinului, la Bucureşti. Presa ar trebui să fie mult mai responsabilă faţă de ea însăşi şi să denunţe trompetele propagandistice de tip KGB-ist, care îşi spun „jurnalişti”. Maia Sandu a avut curajul să închidă Sputnik Moldova şi alte zeci de site-uri media, controlate de Moscova. Vom avea şi noi curajul să identificăm „purtătorii de cuvânt” ai Kremlinului la Bucureşti – de fapt, îi ştim ! – şi să blocăm amplul exerciţiu de propagandă derulat în spaţiul media românesc ṣi îndreptat împotriva Poporului Român?”, a mai spus Remus Pricopie, citat de News.ro.

Premierul Republicii Moldova Dorin Recean a declarat, într-un interviu pentru Pro Tv Chişinău, că liderul AUR George Simion face parte din efortul de destabilizare în Republica Moldova şi că acest lucru i l-a comunicat şi premierului Marcel Ciolacu.

Liderul AUR, George Simion, a declarat marţi, despre acuzaţiile că face parte dintr-un plan de destabilizare a Republicii Moldova, că cei de la AUR au un plan de unire, adică nu îşi doresc să mai existe Preşedinţie, Guvern, Parlament acolo, la Chişinău, ci vor să existe o singură ţară, ceea ce, ”în ochii guvernanţilor din Republica Moldova e echivalent cu o destabilizare”. Simion a mai spus că Republica Moldova, în opinia sa, nu este o ţară ci este un stat şi că el urăşte din străfundul sufletului hotarul de la Prut.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri