Premierul Dorin Recean a dezvăluit că George Simion a fost interzis în R. Moldova pentru că „destabilizează” țara

Data actualizării: Data publicării:
george simion in timpul unui protest
George Simion a primit interdicție în Republica Moldova pentru încă 5 ani. FOTO: Inquam Photos / George Călin

Premierul Republicii Moldova, Dorin Recean, a declarat luni seară că liderul AUR, George Simion, a fost interzis pentru că „face parte din efortul de destabilizare în țară”.

Premierul Republicii Moldova, Dorin Recean, a declarat că George Simion, președintele AUR, „face parte din efortul de destabilizare în Republica Moldova”, acesta fiind motivul pentru care instituțiile de la Chișinău au decis să-i prelungească interdicția de intrare în țară.

„Instituțiile statului au determinat că George Simion face parte din efortul de destabilizare în Republica Moldova, și acest lucru i l-am comunicat și premierului Ciolacu. Înseamnă că participă la un efort de destabilizare în Republica Moldova. Este o decizie a instituțiilor care instituțiile au determinat acest factor de risc și au luat decizia corespunzătoare”, a explicat premierul la Pro TV Chișinău.

George Simion a primit interdicție în Republica Moldova pentru încă 5 ani

Preşedintele AUR, George Simion, a fost interzis în Republica Moldova pentru încă 5 ani, au declarat reprezentanții Inspectoratului General pentru Migrație al Ministerului Afacerilor Interne de la Chișinău pentru NewsMaker.

Inspectoratul pentru Migrație a precizat că, de la invazia Rusiei în Ucraina, a declarat ca indezirabili 98 de străini.

„În Republica Moldova, străinii pot fi declarați persoane indezirabile dacă aceștia au desfășurat, desfășoară ori există indicii temeinice în privința acestora că intenționează să desfășoare activități de natură să pună în pericol securitatea națională sau ordinea publică”, a menționat Inspectoratul. Cu privire la Simion, oficialii au spus că „au emis o decizie de prelungire a termenului declarării străinului ca persoană indezirabilă pe teritoriul Republicii Moldova, pe un termen de încă 5 ani”.

„Autoritatea competentă a Republicii Moldova a informat autoritățile din România despre decizia adoptată. Actualmente Inspectoratul General pentru Migrație se află într-un litigiu cu cetățeanul român care a contestat în instanță măsura impusă”, a precizat Inspectoratul.

Reacția lui Simion

Preşedintele AUR, George Simion, a afirmat, referitor la prelungirea interdicţiei de a intra în Republica Moldova până în anul 2028, că acest lucru denotă faptul că nimic nu s-a schimbat peste Prut, în ultimii ani.

El a adăugat că „în loc să îmbrăţişeze ideea unirii, politicienii de la Chişinău se ţin de fotoliile lor călduţe, mimând iubirea faţă de România”.

„Nu e vorba despre o nouă interdicţie ci de o continuare a celei vechi, ne judecăm din octombrie 2023 pe chestiunea aceasta. Vedem însă că nimic nu s-a schimbat peste Prut în ultimii ani. În loc să îmbrăţişeze ideea unirii, politicienii de la Chişinău se ţin de fotoliile lor călduţe, mimând iubirea faţă de România doar atunci când le convine lor”, a declarat George Simion.

George Simion a fost expulzat pe 1 octombrie 2018 din Republica Moldova, fiind declarat persona non grata pentru o perioadă de 5 ani.

Editor : A.R. | B.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri