Sari la conținut

Redefinirea familiei. Tăriceanu: România nu va deveni mai puţin liberală

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, spune că trebuie organizat un referendum pe tema redefinirii familiei în Constituţie şi le-a transmis celor care au „îngrijorări” că România ar putea deveni o ţară mai puţin liberală că acest lucru nu se va întâmpla.

180130_INTALNIRE_ROMANIA_30 tariceanu_002_INQUAM_Photos_Octav_Ganea

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Eu rămân la convingerea că nu putem să neglijăm trei milioane de semnături ale cetăţenilor români pe această problemă. Suntem obligaţi, practic, să organizăm un referendum şi, sigur, celor care au îngrijorări că România va deveni mai puţin liberală, eu am să le spun că nu. Avem în acelaşi timp în vedere să cadrăm, din punct de vedere legal, cât mai bine parteneriatul civil şi în aşa fel încât să putem da un anumit confort şi celor care aparţin altor tipuri de minorităţi”, a spus Tăriceanu la Parlament, potrivit Agerpres.

Camera Deputaţilor a adoptat în mai 2017 iniţiativa cetăţenească de revizuire a Constituţiei care prevede că familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie, semnată de 3 milioane de cetăţeni. Iniţiativa trebuie adoptată şi de Senat, în calitate de for decizional, ulterior fiind necesară organizarea unui referendum.

Preşedintele Klaus Iohannis a cerut pe 14 martie Parlamentului reexaminarea Legii pentru modificarea şi completarea Legii 3/2000 privind organizarea şi desfăşurarea referendumului.

Legea referendumului se află inclusă pentru reexaminare pe ordinea de zi de luni a plenului Senatului.