Referendumul privind regionalizarea, programat pentru 8 decembrie în Covasna, a fost suspendat

Data publicării:
stampila vot referendum resized - mediafax

 

Potrivit unui comunicat de presă transmis de Prefectura Covasna, prefectul Dumitru Marinescu a introdus, luni, la Tribunalul Covasna, o acţiune în contencios administrativ pentru anularea Hotărârii nr. 174/2013 a Consiliului Judeţean privind organizarea referendumului în vederea consultării cetăţenilor din judeţ legat de oportunitatea înfiinţării unei regiuni de dezvoltare formată din judeţele Covasna, Harghita şi Mureş, cu centrul în municipiul Târgu Mureş.

Conform sursei citate, hotărârea este suspendată de drept până la soluţionarea cauzei de către instanţele de judecată.

De asemenea, a fost transmisă Consiliului Judeţean Covasna şi primarilor din judeţ o circulară prin care s-a solicitat încetarea oricăror acţiuni legate de punerea în aplicare a hotărârii CJ, aceasta fiind lipsită de efecte juridice ca urmare a suspendării, se mai arată în documentul citat.

Consiliul Judeţean Covasna a aprobat, joi, organizarea în 8 decembrie a referendumului în Covasna pentru consultarea cetăţenilor din judeţ în legătură cu oportunitatea înfiinţării unei regiuni de dezvoltare formată din judeţele Harghita, Covasna şi Mureş, cu centrul regiunii în Târgu Mureş.

Hotărârea a primit vot favorabil din partea celor 26 de consilieri ai UDMR, PCM şi PPMT, în timp ce consilierii PSD şi PNL au votat împotrivă.

Conform hotărârii, la referendum cetăţenii sunt chemaţi să se pronunţe prin "da" sau "nu" la întrebarea: "Sunteţi de acord ca judeţele Harghita, Covasna şi Mureş să se constituie într-o singură regiune de dezvoltare, cu centrul regiunii în municipiul Târgu Mureş?".

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri