Robert Sighiartău: "Personal, voi face campanie împotriva PSD"

Data publicării:
sighiartau se opune psd
Robert Sighiartău, deputat PNL. Foto: Inquam Photos

Deputatul PNL Robert Sighiartău a declarat la rfi că va face "personal" campanie împotriva PSD la Bistrița-Năsăud, în campania electorală pentru alegerile locale și cele europarlamentare. Sighiartău consideră că decizia comasării alegerilor este bună, dar critică hotărârea luată de PSD și PNL de a merge pe listă comună la scrutinul pentru Parlamentul European. Vicepreședintele PNL susține că decizia defavorizează ambele partide, "pentru că 1+1 în politică nu dau 2, mai ales în contextul actual".

Acesta susțone că ideea listelor comune, în acest moment, nu este în avantajul PNL. "Sunt multe motive, inclusiv de la pierderea sau dizolvarea identității PNL, care are de suferit pe o listă comună, până la multe alte argumente", explică Sighiartău.

Vicepreședintele PNL atrage atenția că "în acest moment, există o alianță comună pe listele europarlamentare, însă în teritoriu există foarte multe bătălii între PNL și PSD. Există o ambiguitate, o confuzie în acest moment în rândul aleșilor locali, al celor care vor să candideze la Primărie, a consilierilor locali, pentru că sigur, ei se vor bate de la egal la egal cu membrii PSD".

Electoratul PNL nu-l va vota pe Marcel Ciolacu la prezidențiale.

Robert Sighiartău nu agreează ideea unui candidat comun PSD-PNL la Președinție, din partea formațiunii social-democrate, spunând că ”există tot felul de idei, discuții, legate de alegerile prezidențiale. (Alegătorii PNL - n.red.) nu vor vota niciodată un președinte de la PSD, nici ei, nici etnicii maghiari. Se tot aude discuția că ar putea fi un candidat de la PSD comun, susținut de PNL. Electoratul PNL nu va vota un Marcel Ciolacu candidat la prezidențiale, pentru că știm foarte bine de-a lungul istoriei că voturile de dreapta nu s-au dus niciodată către un candidat de la PSD".

Deputatul PNL spune că, personal, va face campanie anti-PSD la Bistrița-Năsăud.

"Personal, voi face campanie împotriva PSD, mai ales la Bistrița. Ca deputat de Bistrița-Năsăud, voi face campanie împotriva PSD, pentru că aici noi ne batem cu Partidul Social Democrat și va fi o bătălie destul de dură, așa cum în alte locuri, în județul Olt, în Dolj, inclusiv în Sălaj, cele două partide, PNL și PSD, se vor bate (...). Urmează să vedem exact cum se vor așeza lucrurile. Sigur că pot fi alianțe libere. Știu colegi care vor să se alieze cu USR sau cu Alianța Dreapta Unită în aceste alegeri, în anumite județe".

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri