Romașcanu: Și Turcan, care a avizat azile ale groazei, ar trebui să facă un pas în spate/ Reacția fostului ministru liberal al Muncii

Data publicării:
romascanu turcan
Lucian Romașcanu (PSD) și Raluca Turcan (PNL). Sursa foto colaj: Inquam Photos / George Călin

Purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romaşcanu, a declarat, luni, că şi Raluca Turcan, fiind una dintre persoanele care au avizat „azile ale groazei”, ar trebui să facă un pas în spate, pentru că este un gest de demnitate politică, conform News.ro. Preşedintele PSD, premierul Marcel Ciolacu, a declarat că este ferm convins că în zilele următoare vor fi suficiente destituiri, peste tot unde au existat nereguli. 

„În plan politic, domnul Budăi şi doamna Firea şi-au făcut analizele şi au decis să îşi dea demisia de onoare. Cred că şi doamna Turcan, fiind una din persoanele care au avizat azile ale groazei, ar trebui să facă un pas în spate, este un gest de demnitate politică. Nu o acuz pe doamna Turcan că ar fi făcut ceva direct, care să influenţeze direct activitatea acelor aşezăminte, dar şi-a asumat să avizeze un azil care s-a dovedit al groazei la sfârşit”, a spus purtătorul de cuvânt al PSD, după şedinţa conducerii partidului, întrebat dacă şi ministrul Culturii, Raluca Turcan, ar trebui să demisioneze. 

Lucian Romaşcanu a mai spus că „până la domnul Budăi sunt vreo patru sau cinci paliere de decizie, la fel şi în cazul doamnei Turcan. Domnul Budăi a înţeles să îşi dea demisia de onoare, doamna Turcan nu”. 

„Este doar un exemplu de persoană politică care ar trebui să urmeze exemplul demisiilor de onoare din cadrul PSD, mai ales că momentele extrem de fierbinţi ale investigaţiilor de la azilele groazei, toată zona extra PSD a fost extrem de vocală. Nu mai vorbim de zona USR, ca să vedem că la doamna Clotilde sunt câteva azile care au mari probleme, la Dominic Fritz la fel, la Consiliul Judeţean Ilfov, la fel. Dacă suntem egali în faţa poporului şi a populaţiei, prin deciziile pe care le luăm, haideţi să fim egali până la capăt”, a spus Romaşcanu. 

Purtătorul de cuvânt al social-democraților a fost întrebat dacă şi primarul din Voluntari, Florentin Pandele ar trebui să îşi dea demisia. „Este vorba despre toţi cei care au avut un impact sau o responsabilitate politică în zona respectivă. A fost menţionat ca şi alţii care sunt în zona de decizie politică şi administrativă, care au avut impact asupra desfăşurării activităţii în aceste azile, ar trebui să facă un pas în spate”, a arătat Romaşcanu. 

Despre o demisie a ministrului Raluca Turcan, premierul Marcel Ciolacu a precizat că a solicitat toate documentele de la Ministerul Muncii, pentru a vedea ce implicări sunt a celor care au condus Ministerul Muncii. 

„Astăzi mi-au venit foarte multe hârtii, în urma controalelor efectuate. Părerea mea, şi mulţi colegi din ţară, astăzi au intervenit preşedinţi de Consilii Judeţene care au atras atenţia că anumiţi oameni nu şi-au făcut treaba la nivel judeţean şi de la anumite AJPIS-uri care sunt ferm convins că în zilele următoare vor fi suficiente destituiri, peste tot unde au existat nereguli”, a spus preşedintele PSD. 

Întrebat dacă şi ministrul Culturii, Raluca Turcan, ar trebui să demisioneze, Ciolacu a răspuns: „Haideţi să vedem toate documentele, eu nu am cerut nici demisia domnului Budăi, nici demisia doamnei Firea, ca să fie foarte clar. Aş dori să văd toate documentele de la Ministerul Muncii, le-am solicitat, să vedem ce implicări sunt a celor care au condus Ministerul Muncii”. 

Raluca Turcan: La momentul acreditării centrului din Voluntari, toate lucrurile erau în regulă 

Fostul ministru al Muncii în guvernul condus de Florin Cîțu, Raluca Turcan, a venit, ulterior acestor declarații, cu precizări pe Facebook despre responsabilitatea ei în cazul acreditării centrului social de îngrijire din Voluntari unde au fost descoperite nereguli grave. 

„La momentul acreditării centrului din Voluntari toate lucrurile erau în regulă din punctul de vedere al formalităților legale.  

Semnarea acreditării este o cerință administrativă și o obligație legală, dacă sunt întrunite condițiile prevăzute de lege.  

Sunt acreditați peste 5.500 de furnizori de servicii sociale publice sau private la nivel național (pe an sunt de ordinul sutelor).  

Oricine intervine pentru a acoperi nereguli în activitatea unor astfel de centre, pentru a ascunde nerespectarea obligațiilor în derularea activității, sau pentru a bloca aflarea adevărului, trebuie să plătească.  

Sunt ferm convinsă că ancheta va scoate la iveală cine se face vinovat de astfel de lucruri și că făptuitorii vor fi pedepsiți”, arată mesajul actualului ministru al Culturii pe Facebook.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri